Muğla Teknopark’ta ilk global turizm şirketi kuruldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde kurulan Muğla Teknopark, yenilikçi ve teknolojik ürünler geliştirerek bölgeye ve ülkeye katma değer sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda dikkat çeken projelerden biri de Vihobook. Muğla Tekno...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde kurulan Muğla Teknopark, yenilikçi ve teknolojik ürünler geliştirerek bölgeye ve ülkeye katma değer sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda dikkat çeken projelerden biri de Vihobook. Muğla Teknopark bünyesinde yer alan MAVA firmasının bir girişimi olan Vihobook, Türkiye’de global pazara hitap eden ilk turizm dijital pazarlama projesi olarak öne çıkıyor.
Vihobook, 2016 yılında Marmaris’te yazılım ve teknoloji alanında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Vihobook Software Tourism Şirketi’nin bir projesi olarak 2021 yılında Muğla Teknopark Ar-Ge ofisinde geliştirildi. Vihobook, otel yönetim sistemleri yazılımları, genel muhasebe ve ön muhasebe yazılımları, online satın alma yönetim sistemleri yazılımları, satış pazarlama sistemi yazılımları, e-dönüşüm çözümleri gibi 10 farklı bulut yazılım ürünüyle kurumsal firmalara satış ve satış sonrası hizmet sunuyor.
Vihobook, global pazarda uluslararası anlaşmalar yaparak kısa sürede yaklaşık 3 milyon turizm firması havuzuna sahip olmayı hedefliyor. Proje, Türkiye’deki turizm sektörüne dijital dönüşüm kazandırmayı ve global pazarda önemli bir oyuncu olmayı amaçlıyor.
Şirketin kurucusu Hayri Yılmaz, gençleri iş hayatına kazandırmak konusunda her zaman destek olduklarını belirterek, “Vihobook, Emitt 2024 Turizm Fuarı’nda yazılım ve teknoloji dalında ‘En Fazla Etkileşim ve Tanıtım Ürün Yenilikçi Ödülü’ne sahip oldu. Firma olarak teknolojiyi yakından takip ediyor ve yeniliklere ayak uyduruyoruz. Kendi yapay zekâ modellerimizi geliştiriyor ve bunları ürünlerimize entegre etmeyi planlıyoruz. 3 bilgisayar mühendisi ile başladığımız ürün geliştirme serüvenimiz, bugün bilgisayar yazılım mühendisi ve yapay zekâ alanında yüksek lisans yapan toplam 12 Ar-Ge personeli ile devam ediyor. Firmamız üniversitemizden ve dışarıdan oldukça fazla staj ya da iş başvurusu alan bir firmadır. 2024 yaz döneminde 28 stajyer aldık. Gençlerin iş yaşamlarına atılmaları konusuna büyük önem veriyor ve onları destekliyoruz. Ürünlerimizi kullanan müşterilerimizin bize sağladıkları güvenle, katma değeri yüksek ürünler geliştirerek Muğla’mızın ve ülkemizin kalkınmasına destek vermeyi hedef edinmiş bir firmayız” diye konuştu.

Teknoloji Haberleri

Düzce Bilim merkezi Düzce ve Türkiye için önemli bir değer
Çocuklara “Temel Robotik ve Kodlama Eğitimi” veriliyor
Roketleri Teknofest 2024’te fırlatıldı
DPÜ’lü gençlerden Türkiye ikinciliği
Kavaklıdere Roket Takımı 2024 Teknofest’te büyük başarı gösterdi
Siper Ürün-2’nin test atışı başarı ile gerçekleştirildi
DTO heyeti, Almanya Otomotiv Fuarında incelemelerde bulundu
Balıkesirli öğrenciler, TEKNOFEST Roket yarışmasında
TEKNOFEST 2024 Roket Yarışmasında genç mühendisler Aksaray’da gökyüzünde yarışıyor
‘Uçtan uca şifreleme’ mesajlara ulaşımı engelliyor