MİT, PKK/YPG’ye ait 157 noktaya operasyon düzenledi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 23-26.10.2024 tarihleri arasında Suriye ve Irak’ın kuzeyinde PKK/YPG’ye ait toplam 157 noktaya operasyon düzenledi.MİT, 23.10.2024 tarihinde TUSAŞ’a yönelik PKK tarafından gerçekleştirilen menfur terör...

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 23-26.10.2024 tarihleri arasında Suriye ve Irak’ın kuzeyinde PKK/YPG’ye ait toplam 157 noktaya operasyon düzenledi.
MİT, 23.10.2024 tarihinde TUSAŞ’a yönelik PKK tarafından gerçekleştirilen menfur terör eylemi sonrasında, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde terör örgütüne yönelik operasyonlarına aralıksız devam ettiriyor.
Bu kapsamda, MİT tarafından 23-26.10.2024 tarihleri arasında Suriye ve Irak’ın kuzeyinde PKK/YPG’ye ait toplam 157 noktaya operasyon icra edildi. Operasyonlarda PKK/YPG’nin savunma sanayii tesisleri öncelikli olarak hedef alınırken, hedefler arasında örgüt karargahları, askeri eğitim kampları, lojistik/teknik depolar ile silah/mühimmat depoları yer alıyor.
MİT’in gerçekleştirdiği harekatta, Türkiye’nin savunma sanayii kuruluşlarının ürettiği yerli ve milli ürünler aktif olarak kullanılırken TUSAŞ üretimi ANKA SİHA’lara özellikle görev verildi.

Asayiş Haberleri

Artvin-Ardanuç-Ardahan karayolunda kar yağışı nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor
Cami imamının lojmanı çıkan yangında küle döndü
Denizli’deki orman yangınını söndürmek için vatandaşlar seferber oldu
İsrail, İran saldırısına katılan F-15 ve F-16 uçaklarının görüntülerini paylaştı
Mardin’de kontrolden çıkan tır devrildi
İsrail, saldırdığı Kamal Adwan Hastanesi’nden çekildi: 2 bebek hayatını kaybetti
Yaşanabilecek afet durumlarına hazırlık için kurumlar bir araya geldi
Kırıkkale’de feci kaza: Anne ve oğul hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı
Duble yolda kontrolden çıkan otomobil takla attı: 3 ağır yaralı
Hızını alamayan otomobil kafeye daldı, faciadan dönüldü