Meteorolojinin sarı kodla uyardığı Bartın’da okullar tatil edildi

Meteorolojinin sarı kodla yağış uyarısında bulunduğu 21 il arasında yer alan Bartın’da okulların 1 gün tatil olduğu duyuruldu. Kentte uyarı üstüne uyarı yapılarak, sel, su baskını ve taşkınlara karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi....

Meteorolojinin sarı kodla yağış uyarısında bulunduğu 21 il arasında yer alan Bartın’da okulların 1 gün tatil olduğu duyuruldu. Kentte uyarı üstüne uyarı yapılarak, sel, su baskını ve taşkınlara karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD tarafından SMS ve basın duyuruları ile Bartın’da sağanak yağış için uyarı üzerine uyarı yapıldı. Şehirdeki belediye hoparlöründen de şiddetli yağış uyarısı yapılarak, vatandaşların sel, su baskını ve taşkınlara karşı dikkatli olması istendi. Yapılan anonslarda, vatandaşların ırmak kenarları ve dere yataklarından uzak durması istendi.
Bartın Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, okulların 1 gün tatil olduğu belirtildi. Açıklamada, "Meteorolojik verilere göre ilimiz genelindeki olumsuz hava şartları göz önüne alınarak 01.10.2024 Salı günü il genelinde özel ve resmi tüm eğitim kurumlarımızda eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 01.10.2024 tarihinde 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır" denildi.
Bartın’da beklenen sağanak akşam saatlerinden başladı. Yağış zaman zaman şiddetini arttırırken, yollarda su birikintileri oluştu. Vatandaşlar, ellerindeki şemsiyelerine rağmen kapalı alanlara doğru koştu. Yağış nedeniyle belediye görevlileri ve güvenlik güçleri alarma geçti. Gece ve gündüz belirli aralıklarla Bartın Irmağı kontrol edilerek, su seviyesi hakkında ilgili birimlere bilgi veriliyor.

Salı gecesine kadar tehlike sürüyor
Bu gece yarısından sonra şiddetleneceği tahmin edilen yağışların salı günü gece yarısına kadar devam etmesi bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden sarı kodla yapılan sağanak yağış uyarısında Sakarya, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Ankara, Konya, Kırıkkale, Çankırı, Aksaray, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum illeri yer almıştı.

Yaşam Haberleri

Doğu Anadolu’da 3 il için kuvvetli fırtına uyarısı
Yağmura hazırlıksız yakalandılar
Kuyulardan tuzlu su çıkması çiftçileri tedirgin etti
Antalya’da çıkan hortum ev ve seralara zarar verdi
Antalya’da denizde üç ayrı noktada hortum çıktı, tatilciler deniz keyfine ara vermedi
Ankara’da muhteşem gün batımı manzarası
Kırşehir’de şiddetli rüzgar nedeniyle sokaklar boşaldı
Meteorolojiden Çankırı için sağanak yağış uyarısı
Başkan Şerifoğulları, saha incelemelerini sürdürüyor
Alt yapı hatlarında temizlik: Kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarında araç lastiği, beton parçaları çıktı