Meksika’da ordu ile kartel arasında çatışma: 19 kartel üyesi öldürüldü

Meksika’nın Sinaloa eyaletinde ordu ile kartel arasında çıkan çatışmada 19 kartel üyesi öldü, yerel bir kartel lideri tutuklandı.Meksika’nın Sinaloa eyaletinin başkenti Culiacan’ın 11 kilometre dışında 30’dan fazla kartel üyesi, askerl...

Meksika’nın Sinaloa eyaletinde ordu ile kartel arasında çıkan çatışmada 19 kartel üyesi öldü, yerel bir kartel lideri tutuklandı.
Meksika’nın Sinaloa eyaletinin başkenti Culiacan’ın 11 kilometre dışında 30’dan fazla kartel üyesi, askerlere ateş açtı. Askerlerin ateşe karşılık vermesinin ardından çatışma çıktı, bazı kartel üyeleri olay yerinden kaçtı. Meksika Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, çatışmada 19 çete üyesinin öldürüldüğünü, bir kartel liderinin ise tutuklandığı duyuruldu. Tutuklunun, Edwin Antonio "N" olduğu ve Ismael "El Mayo" Zambada liderliğindeki Sinaloa Karteli’nin yerel lideri olduğu belirtildi. Çatışmanın ardından ayrıca 7 araç ve aralarında makineli tüfeklerin de bulunduğu 30 ateşli silah, mühimmat, askeri yelek ve miğfer ele geçirildiği aktarıldı.

Sinaloa kartelinin son lideri ABD’de tutuklanmıştı
Ismael "El Mayo" Zambada’nın 26 Temmuz’da ABD’nin Texas eyaletine bağlı El Paso şehrine yakın bir ABD havaalanına götürülmesi ve ABD’li yetkililer tarafından gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından Sinaloa eyaletinde şiddet olayları giderek arttı. Eylül ayının başından artan şiddet sonucu yaklaşık 200 kişi öldü, 300’den fazla kişinin de kaybolduğu düşünülüyor.
76 yaşındaki Zambada, Sinaloa’yı ABD’de hapiste bulunan "El Chapo" lakaplı Joaquin Guzman ile birlikte 1980’lerin sonunda kurmuştu.

Asayiş Haberleri

Plastik atıklara HAYDİ ekipleri müdahale etti
İlk eşinin kendini astığını iddia etmişti, ikinci eşi de aynı şekilde ölü bulunan sanığın yargılanmasına başlandı
Kırmızı ışık ihlali yapan motosikletli hayatını kaybetti
Ormanda küflenmiş ve patlamamış halde havan topu mermisi bulundu
Kediyi 5. kattan aşağı iterek yaralanmasına neden olduğu iddia edilen sınıf gözetmenine 5 ay hapis cezası
Kırklareli’nde mobilya mağazasında çıkan yangın kontrol altına alındı
Otomobilin motosiklete çarpıp kaçtığı kazada 2 kadın yaralandı
Konya’da silah kaçakçılarına operasyon
Doğubayazıt’ta 8 kilo metamfetamin ve 32 bin hap ele geçirildi
Antalya’da 2 katlı evde yangın çıktı