MEAH’ta ’Çocuk İhmali ve İstismarı’ konulu eğitim düzenlendi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi (MEAH) Çocuk Acil Servisi çalışanlarına yönelik olarak ’Çocuk İhmali ve İstismarı’ konulu bir eğitim sunumu gerçekleştirildi.Sosyal Hizmet Uzmanı Gülçin Yetim tarafından verilen eğitim, hastanen...

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi (MEAH) Çocuk Acil Servisi çalışanlarına yönelik olarak ’Çocuk İhmali ve İstismarı’ konulu bir eğitim sunumu gerçekleştirildi.

Sosyal Hizmet Uzmanı Gülçin Yetim tarafından verilen eğitim, hastanenin çocuk acil servis eğitim salonunda yapıldı. Eğitimde, ihmal ve istismar kavramları detaylı bir şekilde ele alınarak, bu durumların çocuklar üzerinde oluşturabileceği riskler tartışıldı. Katılımcılara çocuklara yönelik cinsel istismar türleri ve bu tür durumların ipuçları hakkında bilgi verildi. Eğitimde, cinsel istismar durumunda herhangi bir şikayet beklenmeksizin adli sürecin başlatılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, yasal mevzuat ve sağlık çalışanlarının bildirim yükümlülükleri hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Gerçekleştirilen sunuma, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Tarık Acar, Çocuk Acil Tıp Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Pınar Çay, araştırma görevlisi hekimler ve çeşitli sağlık çalışanları katılım sağladı.

Sağlık Haberleri

İl Sağlık Müdürü Dr. Sarıkaya: “Kahvaltıda kahve tüketilmemeli”
Dahiliye uzmanları Giresun’da toplandı, diyabetin endişe verici artışı tartışıldı
Uzmanlar uyardı: "Kuduz riskli temas sonrasında erken müdahale hayat kurtarır"
Çankırı’nın meşhur tuzu, astım ve KOAH hastalarına nefes oluyor
Sağlıklı beslenme ve hareketli hayat kalp sağlığını koruyor
Fıtık deyip geçmeyin, bağırsakların kangren olmasına bile sebep olabilir
Dünyaca ünlü kalp cerrahları Ankara’da buluştu
Aydın Şehir Hastanesi bölgenin sağlık üssü olacak
Van’da simülasyon anjiyo eğitimiyle geleceğin kardiyologları yetişiyor
Engelsiz Yaşam Merkezi sakinlerine diş taraması yapıldı