Mardinli esnaf Narin’in portresini duvara resmetti

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaşayan esnaf Yakup Suci ile hobi olarak resim yapan Sadiye Kaplan, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın portresini duvara resmetti.Narin...

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaşayan esnaf Yakup Suci ile hobi olarak resim yapan Sadiye Kaplan, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın portresini duvara resmetti.
Narin’in anısını yaşatmak için bir adım da Mardinli esnaftan geldi. Nusaybin ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde bir duvarda Narin Güran’ı resmeden esnaf Yakup Suci, "Başka Narinler ölmesin istiyoruz, ölümü hepimizi yıktı. Bu resmi yapma amacımız tamamen içimizden gelmesiydi. Arkadaşımla birlikte bu resmi yapmak istedik ve burada yaptık. Bu resmi yaparak Nusaybin‘e hediye etmek istedik. Böyle güzel bir portre ortaya çıktı. Arkadaşıma ve bize yardım eden Ahmet hocamıza teşekkür ediyorum. Bu resmi burada yapmak bizim için çok büyük bir gurur oldu. Narin’in ölümü bizi çok üzdü. İçimizde çok büyük bir yara bıraktı. Başka Narinlere zarar gelmesin istiyoruz" şeklinde konuştu.
Portreyi yapmalarında destek olan herkese teşekkür eden ve Narin’in acısının yüreklerini yaktığını söyleyen Sadiye Kaplan ise, "Biz bu resmi içimizden geldiği için yaptık. Narin’in ölümü hepimizi çok etkiledi. Bize yardımda bulunan Ahmet hocamıza ve bize yardımcı olan birçok kişi vardı onlara da teşekkür ediyorum. Daha önce birkaç yerde yapmaya çalıştık fakat yapamadık. Burada bu resmi yapmamıza izin verenlere de teşekkür ediyoruz" dedi.

Kültür Haberleri

Iğdır’da "Ahilik Kültürü Haftası" programı düzenlendi
Altın Portakal’ın sinemaya desteği artarak sürüyor
Yassıhöyük’te 6 bin yıllık kafatası bulundu
“Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu” Ankara’da başladı
25. Ulusal Turizm Kongresi EBYÜ’de yapılacak
Devlet Tiyatroları’ndan ’Tamer Karadağlı’ iddialarına ilişkin açıklama
Seferihisarlı çocuklar için yeni bir festival başlıyor
Yozgat’ta yılın ahisi kaftan giydi
Talas’ta Geleneksel Çini Sanatları Sergisi açıldı
Şadırvanlı Han’da keyifli buluşma