Manisa’da yaş üzüm 60 TL’yi gördü

Manisa’nın dünyaca ünlü Sultani çekirdeksiz üzümünün yetiştirildiğini Sarıgöl’de üzümler bağlarda örtü altında bekletilirken ekim ayında yaş üzümün kilogramı 60 TL’yi buldu.Dünyaca ünlü Sultani çekirdeksiz üzümünün yetiştirildiği Manis...

Manisa’nın dünyaca ünlü Sultani çekirdeksiz üzümünün yetiştirildiğini Sarıgöl’de üzümler bağlarda örtü altında bekletilirken ekim ayında yaş üzümün kilogramı 60 TL’yi buldu.
Dünyaca ünlü Sultani çekirdeksiz üzümünün yetiştirildiği Manisa’nın Sarıgöl ilçesine üzümler kış aylarında hasat edilmek üzere örtü altında dalında bekletilmeye devam ediliyor. Kış aylarında dünyaya ihraç edilecek üzümde ekim ayında kilogram fiyatı 60 TL’yi buldu. 113 bin dekarlık alanda üretimin devam ettiğini belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Sarıgöl ve çevresinde 113 bin dekarlik alanda üzerinde üzüm üretimi yapılmaktadır. Bu bağların yüzde 90’ı örtü altında koruma amaçlı olarak her yıl hasat öncesi örtünmeye başlar. Hasat bitene kadar da bağların üzerinde bekletilir. Bu yıl ekim ayında örtü altında bekleyen üzümler iyi para etmeye başladı. Şu an yaş üzümün kilosu yerinde 60 lirayı gördü. Bekleyen daha yüksek fiyatla üzümünu degerlenircektir" dedi.
Sarıgöl ve çevresinde dalında bekleyen 5 bin ton üzümün olduğunu söyleyen Başkan Ülgen, "Havalar güzel gitti. Üzümler de kaliteli olunca üzümler dalında ilk günkü gibi duruyor. Ancak sezonun sonuna gelinmesi nedeniyle üreticilerimiz üzümlerini peşin satsinlar. Mağdur olmasınlar" diye konuştu.

Ekonomi Haberleri

Gratis’ten 15. yılında lojistiğe büyük yatırım
Limiti 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından 750 liralık pay alınmasını öngören yasa teklifi ertelendi
Limiti 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından 750 liralık pay alınmasını öngören yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda
BAÜN’ün Kuzuları Dünyaya Gözlerini Açmaya Başladı
Türk-Arap Ekonomi Forumu’na geri sayım başladı
DDC Makina, 958 firmanın stant açacağı Avrasya Fuarı’na katılacak
Samsun tarımında ’kokarca’ ve ’domuz’ tehdidi
Yenilenen Mercedes-Benz V-Serisi Türkiye’de satışa sunuldu
Muş’ta elma hasadından 25 milyon lira gelir bekleniyor
Limiti 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından 750 liralık pay alınmasını öngören yasa teklifinin görüşüleceği TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu başladı.