Malatya'da kaçak yapı ve kaçak katları yıkmak isteyen firma yok!

Malatya'da 2007 yılından bu yana kaçak yapı ve imara aykırılıkları olduğu gerekçesiyle encümen kararıyla yıkılması öngörülen 373 yapı için yıkım ihalesi yapıldı.

MALATYA GÜNCEL/Murat Çelik - Malatya Belediyesi tarafından 2007 yılından bu yana kaçak yapı ve imara aykırılıkları olduğu gerekçesiyle encümen kararıyla yıkılması öngörülen 373 yapı için yıkım ihalesi yapıldı.  İhaleye hiçbir firmanın katılmaması dikkat çekti.

Malatya'da 2007 yılından itibaren kaçak yapı ve imar planına aykırı olduğu gerekçesi ile Malatya Belediyesi Encümeni tarafından alınan YIKIM kararlarını uygulamak üzere düzenlenen yıkım ihalesine katılan olmadığı için sonuç alınamadı.

Edinien bilgilere göre, Malatya'da 2007 yılından beri 100 adeti, sundurma, kümes ve benzeri ek yapılar içeren ihalede geri kalan 273 kaçak yapı, gecekondu, kaçak kat ve aykırı yapının ihalesine Malatya'dan hiçbir firmanın katılmadığı öğrenildi.

Kaçak kat ve kaçak yapılar arasında, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın göreve geldikten sonra ortaya çıkarttığı İMAR YOLSUZLUĞU'nda yer alan nüfuzlu kişilere ait firmaların olması hasebi ile Malatyalı Firmaların ihaleye katılmak istemediği iddia edildi.

Kaçak yapılaşmanın Taştepe, Melekbaba semtlerinde yoğunlukta olduğu öğrenilirken, kaçak katların şehrin muhtelif bölgelerinde olduğu belirtildi.

Malatya Belediyesi tarafından YIKIM İHALESİ'nin önümüzdeki aylarda yeniden yapılacağı öğrenilirken, bir yetkili "Söz konusu kaçak yapılar eninde sonunda yıkılacak. Yıkımları ya vatandaş kendi eliyle yapacak yada belediye olarak biz yıkacağız”dedi.

İhale Haberleri