Malatya Valisi Aydın Baruş, 18 Mart Şehitler Günü Mesajı

Malatya Valisi Aydın Baruş, 18 Mart Şehitler Günü Mesajı

Türk Milletinin, 18 Mart 1915’te Türk Vatanını işgal etmek isteyen sömürgeci güçlere karşı eşsiz bir direniş mücadelesiyle destan yazarak kazandığı Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yılını kutlarken, vatan toprağını savunmak için ölüme yürüyen Aziz Şehitlerimizi yad ettiğimiz Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız.

Çanakkale Zaferi, güce karşı imanın, zulme karşı hakkın galip geldiği muazzam bir kahramanlık destanıdır. Tarihimizin altın sayfalarına yazılmış bu destan, vatanını, bayrağını, milletini, inancını ve devletini yaşatmak için tereddüt göstermeksizin ölüme yürüyen yiğitlerin canları ve kanları pahasına yazılmıştır.

 Çanakkale’de vücutlarını vatan topraklarına siper ederek ölüme yürüyen kahramanlar Gelibolu Yarımadasının dağlarını ve taşlarını bir şüheda gövdesi haline getirmişler, vatan topraklarını ve namusunu hedef alan düşmana karşı eşsiz bir duruş sergilemişlerdir. Çanakkale’de Türk Milletinin bağımsızlık ve hürriyet uğruna ortaya koyduğu bir varoluş mücadelesi olan bu destan, Mehmetçiğimizin imanı, cesareti ve fedakarlığının neticesidir. 

Çanakkale Destanını yazdıran manevi kuvvet Türk Milletinin inancından aldığı şehadet ruhudur. Millet olarak bizleri en zor zamanlarda ayakta tutan, mukaddes bildiğimiz değerler saldırıya uğradığında düşmanın karşısında sarsılmaz bir iradeyle durmamızı sağlayan bu ruh her zaman en büyük manevi gücümüz olmuştur.

Mehmetçiğin Çanakkale’de yedi düvele karşı her türlü imkansızlıklara rağmen sergilediği eşsiz mücadele ruhu bugün de millet olma şuurumuzun en büyük dayanağıdır.  Vatanımızı işgale ve Milletimize boyun eğdirmeye yeltenen şer güçler iyice bilmelidirler ki; şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatan topraklarını muhafaza etmek, bu topraklar üzerinde izzet ve şerefimizle bağımsız ve hür olarak yaşamak için son ferdimiz, son damla kanımız ve son nefesimiz tükenene kadar aynı cesaret ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.

Çanakkale’de ecdadımızın, terörle mücadelede askerimizin, polisimizin, jandarmamızın ve ülkemize zillet yaşatmak arzusunda olan ihanet şebekelerine karşı Milletimizin dimdik duruşunda ilham kaynağı olan şehadet ve diriliş anlayışı daima hayat düsturumuz olarak kalacaktır.

 

Çanakkale Zaferi’nin 107 inci yıldönümünde, bu zaferi Milletimize kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, vatanımız ve bağımsızlığımız uğrunda canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve şanlı gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla yâd ediyor, muhterem Malatya halkına sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.

 

Güncel Haberleri

Malatya’da 4 aracın karıştığı kazada ortalık savaş alanına döndü: 3 yaralı
Malatya Park AVM’de Gaziler Günü konseri
ASKON Malatya Şubesinin 2. olağan genel kurulu yapıldı
Ölmeztoprak: “6. Bölge Teşvik Destekleri” süresinin uzatılması için gayret göstereceğiz”
Hurdalık alanda çıkan yangında alevler göğe yükseldi
Geçit, Samanköy’deki çalışmaları inceledi
Malatya’da 2 ayrı kazada 3 kişi yaralandı
Malatya’da 19 Eylül Gaziler Günü etkinliği
Jandarmadan tarihi eser ve uyuşturucu operasyonu
Battalgazi Belediyesi Sanat Atölyesi Öğrencilerinden yüzde yüz başarı