Malatya Uluslararası Film Festivali için geri sayım başladı!

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, başarılı uluslararası seçkisi, etkinlikleri ve yarışma heyecanı ile yine dopdolu!

MALATYA - Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından; T.C. Kültür Bakanlığı, Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, başarılı uluslararası seçkisi, etkinlikleri ve yarışma heyecanı ile yine dopdolu!

4. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında yarışmacı filmler ve Türkiye prömiyeri yapacak uluslararası filmler başta olmak üzere ustalardan seçkiler, belgesel gösterimleri, bağımsız sinemanın son örnekleri, ülkemizden ve dünyadan kısalar gibi başlıklar altında toplam 136 film gösterilecek. Gösterimlerin birçoğu yönetmen ve oyuncuların katılımıyla olurken, gösterimler sonrası söyleşiler gerçekleştirilecek. Film seçkilerinin yanı sıra gerçekleştirilecek atölye çalışmaları, sergiler ve söyleşilerle Malatyalılar ve sinemaseverler bir kez daha festivalin keyfini sürecek.

15 Kasım Cuma akşamı, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Festival Açılış Töreni’yle başlayacak festival heyecanı 21 Kasım Perşembe akşamı düzenlenecek Festival Kapanış Töreni’nde ödüllerin verilmesiyle son bulacak.

Serhat Mustafa Kılıç ve Ayşe Tolga’nın sunuculuğunu üstlendiği Festival Açılış Töreni’nde Malatyalı başarılı sanatçı Mehmet Erdem de şarkılarıyla izleyicilere keyifli dakikalar yaşatacak. 21 Kasım Perşembe akşamı düzenlenecek Festival Kapanış Töreni’nin sunuculuğunu ise Çiğdem Tunç ve Korhan Abay üstlenirken Türk Caz müziğinin önde gelen isimlerinden Birsen Tezer de şarkılarıyla geceye renk katacak.

FESTİVAL DANIŞMA KURULU

Festival programının hazırlanmasında, Onur Ödülü verilecek sanatçıların ve jüri üyelerinin belirlenmesinde; Sinema Yazarı Alin Taşçıyan, Sinema Yazarı Burçak Evren, Sinema Yazarı Esin Küçüktepepınar, Yönetmen Gökhan Yorgancıgil, Öğretim Görevlisi Hülya Uçansu, Araştırmacı ve Yapımcı Hüseyin Hüsnü Kılıç, Sinema Yazarı İhsan Kabil, Yönetmen Nazif Tunç ve Araştırmacı ve Yapımcı Osman Alkan’dan oluşan Danışma Kurulu destek vermiştir.

SİNEMAMIZIN UNUTULMAZ İSİMLERİNE ONUR ÖDÜLÜ
Malatya Uluslararası Film Festivali ilk yılından başlayarak her yıl, sinemamıza büyük hizmetlerde bulunmuş isimlere “Onur Ödülü” vermeye devam ediyor.

Türk kadınının kendisine yakın gördüğü, sinemamızın “en güzel profiline” sahip olan kadın oyuncusu Muhterem Nur, rol aldığı filmlerdeki “iyi yürekli adam” karakterleriyle halkın sevgisini kazanan, babacanlığı ile bilinen değerli sanatçı Eşref Kolçak, “Yeşilçam’ın unutulmaz jönü” Murat Soydan ve Türk Sinemasının “Avrupai yüzü” Filiz Akın 4. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde “Onur Ödülü”nün sahipleri oluyor.

DOĞU VE BATININ BULUŞTUĞU FESTİVAL
Uluslararası bir festival olarak adını duyuran 4. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde doğu ve batı buluşuyor. Festivalde bu yıl Filistinli Yönetmen Rashid Masharawi ve Hırvat sinema ve tiyatro oyuncusu, tiyatro yönetmeni, müzisyen Rade Serbedzija da onur ödülüne değer görülen isimler arasında.

1962’de Gazze Şeridi’ndeki Şati mülteci kampında dünyaya gelen Masharawi, 1993’te çektiği ilk filmi “Curfew” ile Cannes Film Festivali’nde UNESCO Ödülünü kazanmış ve ikinci filmi “Haifa”nın (1996) prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapmıştır. Roma, Barselona, Kudüs, Mısır ve Tunus gibi pek çok film festivalinde ödüller kazanan yönetmenin 2008 yılında beyazperde de gösterilen ve çok ses getiren filmi Leyla’nın Doğum Günü de özel gösterimle Malatyalı sinemaseverlerle buluşacak. Gösterim sırasında izleyiciler arasında yer alacak olan Rashid Masharawi film sonrasında da izleyicilerle söyleşi yapacak.

Milcho Manchevski’nin yönettiği “Yağmurdan Önce” filmiyle Türkiye’de tanınan ve şu an Hollywood’da yaşayan Rade Serbedzija, bugüne kadar Harry Potter, Space Cowboys / Uzay Kovboyları, Eyes Wide Shut / Gözü Tamamen Kapalı, Snatch/ Kapışma, Broken English / Aşkın İngilizcesi, Mission Imposible / Görevimiz Tehlike, Saint / Aziz, Thick as Thieves / Son Oyun ve Stigmata gibi önemli yapımlarda rol almıştır. Rol aldığı filmlerdeki başarısıyla Kanada Sinema ve Televizyon Akademisi tarafından dağıtılan Genie Ödülü’nün yanı sıra Monako Uluslararası Film Festivali, Venedik Film Festivali pek çok film festivalinde En İyi Aktör ödülü almıştır. Sanatçının, 2011 yılı yapımlı 2011 Reykjavik FF Özel Mansiyon Ödülü ve 2011 Venedik FF FEDIC-Laterna Magica-Lina Mangiacapre Ödüllü Benim Adım Li filmi de özel gösterimle Malatyalı sinemaseverlerle buluşacak. Gösterim sırasında izleyiciler arasında yer alacak olan Rade Serbedzija film sonrasında da izleyicilerle söyleşi yapacak.

Malatya Film Festivali Haberleri