Malatya OSB' de İşçi Kıyımı!

Malatya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Fabrikalar son dönemlerde işçi çıkarımına başladı. Özellikle tekstil fabrikalarından işçi çıkarımı son bir ayda ciddi boyutlara kadar ulaştı. 

Malatya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Fabrikalar son dönemlerde işçi çıkarımına başladı. Özellikle tekstil fabrikalarından işçi çıkarımı son bir ayda ciddi boyutlara kadar ulaştı. 

Son 2 ay  içerisinde 1. ve 2 . Organize Sanayi Bölgesi'nde  1500 üzeri işçi istifa ettirilmiş,  ekonomik sıkıntılar ile boğuşur hâle gelmiş. İşçi çıkartan firmalar herhangi bir cezai işlem ile karşı karşıya gelmediği gibi işçi kıyımına da devam edildiği gelen bilgiler arasında.

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci 2018 yılında yaptığı bir konuşmada “Biz, Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde daha çok büyüyeceğiz, üreteceğiz, üreten insanı destekleyeceğiz. Allah’ın izniyle 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğiz.
AK Parti iktidarından önce OSB'de 100 tane fabrika vardı, şimdi 380’e yaklaştı açıklamasında bulunurken, bugün OSB'de birçok tekstil fabrikalarımızın artan maliyetler neticesinde, kapanmanın eşiğine gelmesi an meselesi.

Halkımız, “iş verenin sudan sebeplerle işçi çıkarımı yapmak için" bu aralar hazırlandıklarını ifade ediyor.
 
Bazı sendika yöneticilerinin yaptıları açıklamalar neticesinde tekstil fabrikasında; işçilerin işten çıkarıldığı, mesailerinin ödenmediği, maaşlarının eksik yatırıldığı, işçilere zorla istifa dilekçesi doldurularak  işsizlik maaşı bağlanmasının engellendiği bildirildi.

Yeterli önlemlerin alınmaması durumunda ve "Asgari ücrette" ciddi artış beklentisi göz önüne alındığında birkaç ay içerisinde istihdam daralmasının ciddi boyutlara ulaşılacağından korkuluyor.

Güncel Haberleri

Freni boşalan kamyonet ortalığı savaş alanına çevirdi: 7 yaralı
Yolda kalan yakıt tankerini imdadına polis ekipleri yetişti
Güney Koreliler’den Malatyalı depremzedelere vefa örneği
Malatya’da yol çalışmaları nedeniyle oluşan trafiğe tepki
Yeşilyurt’ta Avrupa hareketlilik haftası dolu dolu geçecek
Malatya merkezde iş yerleri felaketin ikinci yılında teslim edilmeye başlanacak
Deprem bölgesi Malatya’da Emlakta doğrulanmış ilan uygulaması sevindirdi
Malatya’da 4,4 büyüklüğünde deprem
Malatya’da büyükşehir belediye çalışanı ile müteahhit arasında kavga
Hurdaya dönen Tofaş’tan burnu bile kanamadan çıktı