Lübnan Başbakanı Mikati: “Ateşkes sonrası güneydeki asker sayısını arttırmaya hazırız”

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, yapılacak herhangi bir ateşkes sonrasında güneyde konuşlu ordunun güçlendirebileceğini belirtti.Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Lübnan’ın güneyindeki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Ateşkes sağlandığ...

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, yapılacak herhangi bir ateşkes sonrasında güneyde konuşlu ordunun güçlendirebileceğini belirtti.
Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Lübnan’ın güneyindeki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Ateşkes sağlandığı anda ülkenin diğer bölgelerindeki askerleri güneye taşıyabileceklerini belirten Mikati, "Şu anda Güney Lübnan’da 4 bin 500 askerimiz var ve bu sayıyı 7-11 bin arasında bir sayıya çıkarmak istiyoruz” dedi. İsrail’in Güney Lübnan’a kısa süreli kara saldırıları düzenlediğini kaydeden Mikati, ayrıca İsrail’in saldırı için herhangi bir mazeret sunmasını önlemek amacıyla Beyrut’taki havalimanında bir haftadır sıkı güvenlik önlemleri alındığını kaydetti.
Öte yandan, İsrail’in Beyrut’a yönelik saldırılarını azaltılacağına ilişkin ABD’den güvence aldığını söyleyen Mikati, hükümetinin ateşkes sağlanmasını ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararının uygulanmasını istediğini ifade etti.
İsrail ordusu tarafından geçen ay yapılan açıklamada ise, İran’ın Lübnan’ın tek havalimanı olan Beyrut’taki Uluslararası Refik Hariri Havalimanı üzerinden müttefiki Hizbullah’a silah transfer etmesine izin verilmeyeceğini ve böyle bir eylemin tespit edilmesi durumunda savaş uçaklarının müdahaleye hazır olduğu belirtilmişti.

Siyaset Haberleri

ABD’den İsrail’e Gazze’deki insani koşulların iyileştirilmesi için 30 gün süre
Kütahya’da 4 ilçenin AK Parti ilçe başkan adayları belli oldu
Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya: "Ülkesinin BM kararıyla kurulduğunu unutmamalı"
Muş Valisi Çakır, yerel üreticileri destekleyerek doğal sebze ve meyve satışını teşvik etti
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı.
AK Partili Dağ’dan Karşıyaka Stadı açıklaması: "Bugün derseniz bugün, yarın derseniz yarın"
CHP lideri Özel: "Türkiye Cumhuriyeti devletiyle, milletiyle ülkesiyle bölünmez bir bütündür. Tartışmaya kapalıdır"
Başkan Candal: “İşsizliğin önlenmesi ve istihdam konusunda üzerimize düşeni yapmak için buradayız”
Emine Erdoğan: "Ekilmemiş tek bir karış toprağımız kalmasın, imece kültürümüzü burada da yürürlüğe koyalım. El birliğiyle ekelim, el birliğiyle toplayalım"
TBMM Başkan Vekili Önder: "Barışta herkes kazanır"