Lise öğrencisi, meme kanserini erken tespit eden yapay zeka algoritması geliştirdi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki lise öğrencisi Ayşe Sude Erzurumlu, geliştirdiği meme kanseri teşhis projesiyle Adana’da düzenlenen Teknofest’te Sağlık alanında Türkiye 2’ncisi oldu.Kadirli ilçesinde yaşayan 11’nci...

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki lise öğrencisi Ayşe Sude Erzurumlu, geliştirdiği meme kanseri teşhis projesiyle Adana’da düzenlenen Teknofest’te Sağlık alanında Türkiye 2’ncisi oldu.
Kadirli ilçesinde yaşayan 11’nci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Ayşe Sude Erzurumlu, meme kanseri mamografi görüntülerinden kanseri erken tespit edebilen, radyoloji raporlarından varlık ismi çıkarımı ve birads sınıflandırma tahmini yapabilen bir yapay zeka modeli geliştirirdi. Erzurumlu, Adana’da düzenlenen Teknofest yarışmalarında Sağlık alanında yapay zeka kategorisinde Türkiye 2’ncisi oldu.

Bundan sonraki süreçte geliştireceği projelerle sağlıkta yapay zekanın daha verimli kullanılabilmesi için çalışacağını söyleyen Ayşe Sude Erzurumlu " Projemizde meme kanserini mamografi görüntüleme işleme algoritması geliştirerek bir erken teşhis modeli geliştirdik. Doktorlar için uzun ve karmaşık radyoloji raporlarını özetleyen birads sınıflandırma tahmini yapan bir algoritma geliştirdik. Projemiz ön değerlendirme raporundan geçti. Daha sonra Adana Teknofest’te Türkiye 2’ncisi olduk. Ödüllerimiz Selçuk Bayraktar tarafından verildi" dedi.

Teknoloji Haberleri

Samsun’dan 21 akademisyen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde
TEKNOFEST’te ödül alan Milaslı gençlerden Saylak’a ziyaret
2024 Nobel Fizik Ödülü’ne ABD’li Hopfield ve "Yapay zekanın babası" Hinton layık görüldü
Teknofest Akdeniz’de en çevreci projeler ödüllendirildi
2024 Nobel Fizik Ödülü’ne yapay sinir ağlarıyla makine öğrenimini mümkün kılan çalışmalarından dolayı ABD’li John Hopfield ve İngiliz-Kanadalı Geoffrey Hinton layık görüldü.
Balıkesir Büyükşehir, Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi’ni hizmete açtı
Ankara Büyükşehir Belediyesi "NASA Space Apps Challenge" 2024 etkinliğine ev sahipliği yaptı
Bilim atölyelerinde geleceğin bilim insanları yetişiyor
Türk Telekom Fiber Mobilite çağını başlattı
Pülümürlü öğrencilerin TEKNOFEST heyecanı