Kütahya Frigg Kadınları, şehrin seramik sanatını ve yerel lezzetlerini festivalde buluşturdu

Kütahya Frigg Kadınları Kooperetifi, şehrin seramik sanatını ve yerel lezzetlerini Afyonkarahisar’daki festivalde buluşturdu.Afyonkarahisar, Türkiye’nin gastronomi başkentlerinden biri olarak 6. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezz...

Kütahya Frigg Kadınları Kooperetifi, şehrin seramik sanatını ve yerel lezzetlerini Afyonkarahisar’daki festivalde buluşturdu.
Afyonkarahisar, Türkiye’nin gastronomi başkentlerinden biri olarak 6. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Festivalin açılışı, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Burcu Köksal, MasterChef Şef Sefa Oktay Kılıç ve Şef Özlem Mekik’in katılımıyla gerçekleşti. Bu yılki festivalde, Kütahya Frigg Kadınları Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından hazırlanan Gastro Seramik projesi dikkat çekti.
Kütahya Frigg Kadınları Kooperetifi, kadın emeğini ve yerel üretimi destekleme hedefiyle yola çıkan bir kooperatif olarak festivalde yer aldı. Kütahya’da başlayan faaliyetleriyle tanınan kooperatif, ilk olarak Hatay seramik koleksiyonu ile adından söz ettirmişti. Şimdi ise Afyonkarahisar seramik koleksiyonu, bölgenin zengin kültürel ve sanatsal mirasını lezzetlerle buluşturuyor. Festivalde yapılan geleneksel Göce Köftesi, bu özel seramik tabaklarda servis edilerek hem yemek hem de el emeği sanatı bir araya getirildi.
Kütahya Frigg Kadınları’nın bu çalışması, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Kadınların ürettiği seramikler, Afyonkarahisar’ın kültürel mirasını modern gastronomi dünyasına taşırken, festivalde yerel üreticilere destek verilmesinin de altı çizildi.
Workshopta konuşan Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Frigg Kadınları’nın projelerinin şehrin hem sanatını hem de gastronomisini tanıtma açısından önemli olduğunu ifade etti.
Gastro Afyon Festivali, Kütahya Frigg Kadınları’nın katılımıyla, yerel üreticilere destek olmayı, bölgenin gastronomik zenginliklerini tanıtmayı ve Afyonkarahisar’ın kültürel mirasını korumayı sürdürüyor.

Yerel Haberleri

Kastamonu’da definecilerin kazdığı çukura düşen yavru ayı kurtarıldı
Şehit Polis Ahmet Şahan’ın ismi Kastamonu’da Kur’an Kursu’nda yaşatılacak
Karadeniz’deki mayın tehdidine MCM Black Sea ile müdahale ediliyor
Kırıkkale itfaiyesinden nefes kesen tatbikat
Filyos’ta "Narin’ler Ölmesin, Çocuklar Yaşasın" temalı bisiklet turu düzenlendi
Randevu almayanları geri gönderiyor: Elazığ’da kırlangıç otu ile göz hastalıklarına umut
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Atatürk Üniversitesinde akademisyenlerle buluştu
Erenler’de çocuk etkinlikleri sürüyor
Almanya’da yaşayan özel gereksinimli genç hayalini kurduğu askerlik görevini memleketinde yerine getirdi
Kütahya Belediyesi’nin ’5 yıllık stratejik planı’ çarşamba günü meclise geliyor