KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi pazar günü yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 142 bin 482 adayın katılımıyla 22 Eylül Pazar günü uygulanacak.ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 2024-...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 142 bin 482 adayın katılımıyla 22 Eylül Pazar günü uygulanacak.
ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 2024-KPSS DHBT 30 ildeki 35 sınav merkezinde yapılacak. Sınav için 330 bina ve 5 bin 527 salon kullanılacak. 142 bin 482 adayın başvurduğu sınavda toplam 17 bin 684 görevli yer alacak. Sınav güvenliğinin sağlanması için bin 821 emniyet mensubu görev yapacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, DHBT’ye katılacak adayların ilgili öğrenim düzeyinde KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarına katıldıklarını bildirdi. Ersoy, DHBT’ye 49 bin 298 adayın ortaöğretim düzeyinde, 35 bin 603 adayın ön lisans düzeyinde ve 57 bin 581 adayın ise lisans düzeyinde katılacağını ve bu adayların 98 bin 128’inin kadın, 44 bin 354’ünün erkek olduğunu ifade etti. Sınava başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocuklarının sınav ücretinden muaf tutulduğunu belirten ÖSYM Başkanı Ersoy, “Gazi, şehit ve gazi yakını 541 aday bu haktan yararlandı” dedi.
Sınava 249 engelli adayın katılacağını söyleyen Ersoy, engelli adayların mağduriyet yaşamaması için her türlü önlemin alındığını ve adaylara yardımcı olacak görevli atamalarının yapıldığını belirtti.

KPSS süreci tamamlanıyor
Bu yıl ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde olmak üzere tüm alanlarda uygulama gerçekleştirildiğini belirten ÖSYM Başkanı Ersoy, “KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi ile KPSS sürecini tamamlamış olacağız. Her zaman gösterdiğimiz hassasiyeti bu sınavda da göstererek sorunsuz şekilde bu süreci tamamlayacağız. Katkılarından dolayı tüm görevlilere teşekkür ediyor, adaylara da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
22 Eylül Pazar günü saat 10.15’te başlayacak ve 40 sorudan oluşacak sınav için adaylara 60 dakika cevaplama süresi verilecek. Sınav, 11.15’te sona erecek. Ek süre verilmesi uygun görülen adaylar, 20 dakika ilave sürelerini kullanabilecek.
Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için il/ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak. Sınav sonuçları 16 Ekim tarihinde açıklanacak.

Eğitim Haberleri

Akdeniz Üniversitesi’nden 23 akademisyen dünyanın en etkili bilim insanları listesinde
İşte okul müdürünün kapı kırma gerekçesi
Turgutlu Belediyesi yeni dönem kültür kursları kayıtları başlıyor
Bayraklı’da ücretsiz kültür-sanat kursları başlıyor
Merkezefendi Belediyesi kış spor okulları kurs kayıtları başladı
Başkandan öğrencilere ücretsiz dijital dershane
Elazığ’da İlköğretim Haftası etkinlikleri
Gediz SHMYO’da sporda farkındalık dersi
Başkan Yılmaz gençlerle buluştu
SUBÜ’den 6 isim en etkili bilim insanları listesinde