Komşusunu keserle öldüren sanığın cezası değişmedi

Kayseri’de komşusunun başını keserle ezerek öldüren sanığa bir önceki verilen cezanın aynısı verildi. Cani komşu ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı.Kayseri Adalet Sarayı 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bir...

Kayseri’de komşusunun başını keserle ezerek öldüren sanığa bir önceki verilen cezanın aynısı verildi. Cani komşu ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı.
Kayseri Adalet Sarayı 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bir önceki duruşmada tutuklu sanık İsmail K.’ye ’kadına karşı kasten öldürme’ ve ’silahlı yağma’ suçların ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. İstinaf mahkemesi, sanığın cezai ehliyetinin belirlenmesi için dosyayı yerel mahkemeye geri göndermişti. Yapılan akıl sağlığı raporunda sanığın akıl sağlığının yerinde olduğu belirlenmesi üzerine sanık İsmail K. bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmada, tutuklu sanık İsmail K. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmada yerini alırken, taraf avukatları ve müştekilerde duruşmada bulundu.
Sanık İsmail K., cinayeti kabul etmediğini, psikolojik olarak zor durumda olduğunu ifade ederken, “Keşke olmasaydı" dedi. İsmail K. pişman olduğunu belirtti.
Maktul Hasibe Soykuk’un oğlu, sanığın gereken cezayı almasını istedi.
Mahkeme heyeti tarafından yeninden yapılan yargılamada; sanık İsmail K.’nin cezası değişmedi. Sanık İsmail K.’ye ’kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ’silahlı yağma’ suçundan ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Olay
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Gesi Güney Mahallesi Şükrü Özkul Caddesi’nde müstakil bir evde meydana gelen olayda, hayvan otlattıktan sonra eve dönen Seyit Ahmet Soykuk, eşi Hasibe Soykuk’u (51) yerde kanlar içinde yatarken buldu. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri talihsiz kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan ilk incelemede Hasibe Soykuk’un kafasının sert bir cisimle vurularak ezildiği tespit edildi. Jandarma ekipleri de olayın meydana geldiği evde inceleme yaptı. Soykuk’un cansız bedeni, yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı. Feci cinayetin ardından çalışma başlatan Melikgazi İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ekipleri, cinayete kurban giden kadının eşi Seyit Ahmet ve oğulları S. ve B. Soykuk ile beraber komşusu İsmail K.’yı gözaltına aldı. Seyit Ahmet Soykuk serbest bırakılırken, karakoldaki işlemleri tamamlanan 3 kişi geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen İsmail K. tutuklanırken cinayete kurban giden kadının 2 oğlu serbest bırakıldı.

Asayiş Haberleri

Şehit ateşi Elazığ’a düştü
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 1 asker şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde terör örgütü mensupları tarafından yapılan taciz atışı sonucunda yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın şehit olduğunu açıkladı.
Samsun’da pet shop’a silahlı saldırı
Durakta bekleyen öğretmenleri alan araca kamyon çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Osmaniye merkezli terör operasyonunda 8 tutuklama
Hassas burun "Alkış" kargo aracında 710 kilogram kaçak tütün buldu
Eşini öldürmeden önce Google’da arama yapmış
Isparta’da cadde ortasındaki silahlı kavgayla ilgili 9 kişi tutuklandı
Kapaklı’da 4. kattan düşen çocuk yaralandı