Kireçtaşı İstihraç ve Nakliye

Fabrikamız 2007/2008 Kampanya Dönemi ihtiyacı 6.000 Ton Kireçtaşı İstihraç ve Nakliye Hizmet alımı işi

KİREÇTAŞI İSTİHRAÇ VE NAKLİYE HİZMETİ SATIN ALINACAKTIR
Elazığ Şeker Fabrikasından :
Fabrikamız 2007/2008 Kampanya Dönemi ihtiyacı 6.000 Ton Kireçtaşı İstihraç ve Nakliye Hizmet alımı işi Şartname ve Sözleşme esaslarına göre Açık İhale Usulü ile ihale edilecektir. Açık İhale Usulü ile yapılan ihalede tekliflerin kabul edilmeyecek düzeyde olması veya herhangi bir nedenle sonuçlanamaması halinde ihaleye Açık Eksiltme Usulü ve Pazarlık Usulüyle devam edilecektir.

İhale kayıt numarası : 2007/61904

1 - İdarenin

a) Adresi : Yurtbaşı/Elazığ

b) Telefon ve faks numarası : 0 424 251 28 75 -79 / 0 424 251 24 14

c) Elektronik posta adresi (varsa) : elazigseker@turkseker.gov.tr

2 - İhale konusu malın

a) Niteliği, türü ve miktarı : 6000 ton Kireçtaşı alımı işi.

b) Yapılacağı yer : Elazığ Şeker Fabrikası

c) İşin Süresi : Sözleşmenin imzalanmasını müteakip 31/12/2007 Tarihine Kadar

3 - İhalenin

a) Yapılacağı yer : Elazığ Şeker Fabrikası – Toplantı Salonu

b) Tarihi ve saati : 19/6/2007 Salı Saat: 14.00

Termin Programı :

Aylar Miktarı (Ton)

Eylül 2000

Ekim 2000

Kasım 1000

Aralık 1000

TOPLAM : 6000

4 - İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:

4.1 - İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:

4.1.1 - Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa faks numarası ile elektronik posta adresi.

4.1.2 - Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi;

4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,

4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.

4.1.3 - Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;

4.1.3.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli İmza Beyannamesi,

4.1.3.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

4.1.3.3. Tip İdari Şartnamenin 10 uncu maddesinin (a), (b), (c), (d), (e), (g) ve (i) bentlerinde sayılan durumlarda olunmadığına ilişkin yazılı taahhütname,

4.1.3.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu,

4.1.3.5. Tip İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat,

4.1.3.6. Tip İdari Şartnamenin (7.2) ve (7.3) üncü alt maddelerinde belirtilen, yeterlik belgeleri.

4.1.3.7. Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi.

4.1.3.8. İsteklinin iş ortaklığı olması halinde, şekli ve içeriği Tip İdari Şartnamede belirlenen iş ortaklığı beyannamesi

4.1.3.9. İhale dokümanının satın alındığına dair belge.

4.1.3.10 İdari şartnamenin 8’nci ve 34’üncü maddelerinde belirtilmesi halinde yerli istekli olunduğuna ilişkin Mal Alımı ihaleleri Uygulama Yönetmeliğinde belirtilen belgeler.

4.1.3.11. Gerçek veya tüzel kişi olması durumuna göre, ortağı olduğu şahıs şirketleri ile sermayesinin yarısından fazlasına sahip olduğu sermaye şirketlerine ilişkin beyanname.

4.1.3.12. İş deneyim belgesinin başka bir tüzel kişiye kullandırılmayacağına ilişkin taahhütname.

İsteklinin ortak girişim olması halinde, (b), (c), (d), (k), (l) ve (m) bentlerinde yer alan belgelerin her bir ortakça ayrı ayrı verilmesi zorunludur.

4.2. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

4.2.1. İstekli taşın fiziksel ve kimyasal olarak şeker sanayiinde kullanılabilir olduğunu belgeleyecektir. Teslim edilecek taşın fiziksel ve minerolojik özelliklerini gösteren analiz raporu MTA Enstitü’sünden alınacaktır. Bu analize esas olacak numuneler fabrikamız yetkililerince ocaktan alınıp, analiz ücretleri istekli tarafından karşılanmak kaydıyla MTA Enstitüsüne gönderilecektir. Kimyasal özelliklerini gösteren analiz raporu ise MTA Enstitüsü veya Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Şeker Enstitüsü veya fabrikalarımız laboratuvarlarından alınmış olacaktır.

4.2.2 - İş Deneyim Belgesi

İsteklilerce son beş yıl içinde yurt içinde ve yurt dışında kamu veya özel sektörde gerçekleştirilen ve idarece noksansız ve ayıpsız kabul edilen ihale konusu alım veya ihale dokümanında belirlenecek benzer nitelikteki alımlarla ilgili deneyimi gösteren belgelerin isteklilerce verilmesi zorunludur.

İş deneyiminde değerlendirilecek benzer işler; idari Şartnamenin 7.4.1 maddesinde belirtilen benzer işlerdir.

İstekli tarafından teklif edilen bedelin % 30’undan az olmamak üzere ihale dokümanında belirtilen benzer nitelikteki alımlara ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesi ibraz edilecektir.

Bir taahhüt kapsamında özel sektörde yerine getirilen mal tedariklerinde ise iş deneyimini tevsik için yükleniciler, işe ait sözleşme ve bu sözleşmenin uygulanmasına ilişkin düzenlenen fatura veya serbest meslek makbuzu suretlerini, ihale belgelerine ekleyerek ihale komisyonuna sunarlar.

İş ortaklıklarında pilot ortağın iş deneyimi, idarece yeterlik kriteri olarak toplam teklif bedeli üzerinden hesaplanacak tutarın % 30’undan az olamaz. Pilot ortağa ait iş deneyim belgesinin idarece belirlenen yeterlik kriterini sağlaması şartıyla, diğer ortaklardan iş deneyim belgesi aranmaz.

Şahıs şirketlerinde (komandit şirketin komanditer ortağı hariç) ortakların şirketten ayrılmaları halinde, ortaklık döneminde gerçekleştirilen işlere ait, şirket adına düzenlenmiş olan iş deneyim belgesi ayrılan ortakların hisseleri oranında ihalelerde şahsi iş deneyimi olarak değerlendirilir. Bu belgelerin şirket adına kullanılmasında belge tutarı değerlendirilirken ayrılan ortakların hisselerine isabet eden tutar belge toplamından düşülür.

İhale konusu alım veya benzer alımlarla ilgili olarak istenen iş deneyiminin belgelendirilmesinde tek sözleşmeye dayalı olarak alınmış iş deneyim belgeleri değerlendirilir. Birden fazla iş deneyim belgesinin tutarı, toplanarak dikkate alınmaz.

İsteklilerin tek başına gerçekleştirdikleri işlere ait iş deneyim belgeleri tam olarak, iş ortaklıklarında ortak olarak gerçekleştirdikleri işlere ait iş deneyim belgeleri ise o iş ortaklığındaki hissesi oranında değerlendirilir.

İhale komisyonları, iş deneyim belgelerinde yazılı tutarları; yurt içinde sözleşmenin yapıldığı tarihten itibaren, ihalenin ilk ilan tarihine kadar aylık TEFE üzerinden, yabancı para cinsinden iş deneyim tutarlarını ise, ihalenin ilk ilan tarihindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz alış kuru üzerinden güncelleştirir.

İhale komisyonları isteklilerce ibraz edilen iş deneyimiyle ilgili belgelerdeki bilgilerin tahkiki amacıyla; iş deneyimine ilişkin sözleşme, kabul tutanağı, ödeme belgeleri ve varsa iş artış olurları, ek sözleşme ve devir sözleşmesi gibi belgelerden gerekli gördüklerini isteyebilir.

4.2.3. İşletme ruhsatı

4.2.4. İşletme izin belgesi

4.3 - Kireçtaşı İstihraç ve Nakliyesi benzer iştir.

5 - Ekonomik açıdan en avantajlı teklif en düşük fiyat esasına göre belirlenecektir.

6 - İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir

7 - İhale dokümanı Elazığ Şeker Fabrikası – Ticaret Servisi adresinde görülebilir ve 50,00,- (K.D.V. Hariç) YTL karşılığı aynı adresten temin edilebilir. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.

8 - Teklifler, 19/6/2007 Salı Günü saat 14.00’e kadar Elazığ Şeker Fabrikası – Haberleşme Servisine verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

9 - İstekliler tekliflerini, her bir iş kalemi için teklif edilen birim fiyatların miktarlarla çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle her bir iş kalemi için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

10 - İstekliler teklif ettikleri bedelin % 3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

11 - Verilen tekliflerin geçerlik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 60 takvim günü olmalıdır.

12 - Konsorsiyumlar ihaleye teklif veremezler.

13 - Bu ihale, (Ceza ve Yasaklamalarla ilgili hususlar hariç ) 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 3. maddesi (g) bendine istinaden 4734 ve 4735 Sayılı Kanunlarla bunları tadil eden kanunlara tabi değildir.

İhale Haberleri