Kepez’in Bilim Merkezi’nden eğlenceli bilim deneyleri

Antalya Bilim Merkezi’nde düzenlenen Bilim Show etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen açık hava basıncı, fildişi macunu ve sis makinesi deneylerinde minikler hem eğlendi hem de öğrendi.Antalya Bilim Merkezi de, çocukların öğrenme sü...

Antalya Bilim Merkezi’nde düzenlenen Bilim Show etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen açık hava basıncı, fildişi macunu ve sis makinesi deneylerinde minikler hem eğlendi hem de öğrendi.
Antalya Bilim Merkezi de, çocukların öğrenme sürecini zenginleştirmek, onları bilimle tanıştırmak ve bilimi eğlenceli bir ortamda öğretmek için önemli çalışmalara imza atıyor. Bilim Merkezi, Antalya’nın çocuklarını merak etme, keşfetme, eleştirel düşünme, problem çözme, teorik bilgileri pratik uygulamalara dönüştürme gibi birçok fayda sağlayan bilimsel deneylerle buluşturuyor. Antalya Bilim Merkezi tarafından Bilim Show etkinlikleri kapsamında hafta sonu gerçekleştirilen açık hava basıncı, fildişi macunu ve sis makinesi deneyleri yoğun ilgi gördü.

Eğlenerek öğrendiler
Etkinlikte çocuklar, keşfetmenin yaşı ve bilimin sınırı olmadığı mesajıyla çeşitli bilimsel deneylere tanıklık etti. Katılımcılar; açık hava basıncı deneyi ile hava basıncının gücünü ve günlük yaşantımızdaki etkilerini, Fildişi macunu deneyi ile kimyasal bir reaksiyona katalizör etkilerini eğlenerek, öğrenme şansı yakaladı. Çocuklar fizik ve kimyanın temel prensiplerini de sis makinesi ile öğrendi. Antalya Bilim Merkezi Eğitim Koordinatörü Gizem Yıldırım, bu tür etkinliklerin devam edeceğini ve daha fazla çocuğa ulaşarak bilimi sevdirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Teknoloji Haberleri

Bilim merkezi ilgi odağı oldu
Merkezefendi mobil uygulama ile cebe girdi
DTO’da ücretsiz eğitimler son sürat devam ediyor
Dicle Elektrik, ‘Köstebek’ ve ‘Makaralı Aydınlatma Direği’ projesini hayata geçirdi
Elektrikli araç kullanıcıları için yeni uygulama
TR83 Bölgesi’ndeki firmaların yüzde 62,3’ü ‘Endüstri 4.0’ü kullanıyor
Gaziantep’teki ’Yapay Zeka ve Dijital Yaşam’ sergisine yapay zeka robotu Ada damga vurdu
AKİTEK Laboratuvarı, Konya’nın ilk ve tek akredite EMC Test Merkezi oldu
Tekirdağ Oda ve Borsaları Müşterek İstişare Toplantısı Çorlu’da gerçekleştirildi
9. Uluslararası Orta Doğu Sempozyumu gerçekleştirilecek