KBÜ’den Filipinler Samar Devlet Üniversitesi ile iş birliği protokolü

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Filipinler Samar Devlet Üniversitesi Rektörü Prof.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Filipinler Samar Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Marilyn D. Cardoso ile "4. Uluslararası, 7. Ulusal Yoksulluğun Azaltılması ve Süründürülebilir Kalkınma Konferansı"nın birlikte yürütülmesi, eğitim ve araştırma alanında uluslararası iş birliğini teşvik etme konularında protokol imzalandı.

Polat, akademik olarak gerçekleştirilen ortak anlaşmalar ve çalışmaların önemine dikkati çekerek, "Dünya genelinde 500'e yakın ortaklığımız var. Filipinlerde daha önceleri ortaklılıklarımız vardı, şimdi ilk ortağımız siz olacaksınız. İnşallah bundan sonra bu süreci birlikte başlatırız" dedi.

Karabük Üniversitesindeki Afrikalı öğrenci sayısının 5 bin olduğuna işaret eden Polat, "Özellikle ilgi alanımız Çad. Çad ve Somali ile ilgilenmemizin nedeni dünyanın en fakir ülkeleri olmaları. Üniversite olarak Yoksulluğun Azaltılması ve Süründürülebilir Kalkınma Konferansı Programının içerisinde olmaktan onur duyarız. Sizinle iş birliği yapmak, ortak araştırmalar yapmak isteriz" diye konuştu.

Filipinler Samar Devlet Üniversitesi Rektörü Cardoso da Karabük Üniversitesi ile yapacakları ortaklıktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Her yıl yoksullukla ile alakalı konferans düzenliyoruz. 2017'den beri de biz bunun içerisindeyiz. Sizden bu yılki ortağımız olmanızı istiyoruz. Filipinlerde her yılın ekim ayı yoksullukla mücadele ayı. Birleşmiş Milletlerin Dünya Gıda Programı çerçevesinde açlıkla mücadele programına da hizmet etmek adına sizinle birlikte hareket edebiliriz" dedi.

Eğitim Haberleri

Yenilenen bisiklet yolu öğrencilerden tam not aldı
Abluka finallerinde Manisa’yı Sarıgöllü öğrenci temsil edecek
Rektör Güngör; "PAÜ’de akademik ve idari barışı sağlayacağım"
Üniversiteli gençlere filografi etkinliği düzenlendi
İzmir-İtalya hattında ‘yaratıcılık’ buluşması
Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Miran: "İtibar suikastı yapılıyor"
Aileden Geleceğe: İstanbul Ebeveyn Zirvesi başlıyor
Emet’te İlçe Tarım Müdürlüğünden öğrenci velilerine eğitim
Emet’te orman yangınları gönüllüsü vatandaşlara eğitim
Elazığ itfaiyesi eğitimlerini sürdürüyor