Kastamonu Üniversitesi ile Hitit Üniversitesi’nden iş birliği toplantısı

Kastamonu Üniversitesi ve Hitit Üniversitesi, başta ihtisaslaşma alanları olmak üzere akademik ve Ar-Ge odaklı iş birliklerini değerlendirmek üzere ikinci kez toplandı.Kastamonu Üniversitesi ile Hitit Üniversitesi arasında iş birliği t...

Kastamonu Üniversitesi ve Hitit Üniversitesi, başta ihtisaslaşma alanları olmak üzere akademik ve Ar-Ge odaklı iş birliklerini değerlendirmek üzere ikinci kez toplandı.
Kastamonu Üniversitesi ile Hitit Üniversitesi arasında iş birliği toplantısı gerçekleştirildi. Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılan görüşmelerde; ihtisaslaşma çalışmaları, Performans Odaklı Stratejik Planlama, Hitit Üniversitesi Eylem Planı (HEP) sistemi, Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketleri faaliyetleri, eğitim ve akreditasyon sürecine dair konular tüm yönleriyle ele alındı.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Kastamonu’da gerçekleştirilen görüşmelere atıfta bulunarak, iki üniversite arasında iş birliği ve ortak çalışmalar konusunda çeşitli öngörülerde bulunduklarını belirtti.
Prof. Dr. Öztürk, iş birliği çerçevesinde verimlilik, kapasite geliştirme ve karşılıklı öğrenme konularına odaklanarak daha yüksek katkılar sunmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca Öztürk, Hitit Üniversitesi’nin mevcut eğitim ve üretim kapasitesini eksiklikleri fırsata dönüştürerek geliştirmeye devam edeceklerini ve bu iş birliğiyle somut çıktılar elde etmeyi amaçladıklarını vurguladı.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, Türkiye’deki üniversitelerde aynı çalışma konularında farklı yöntemlerin benimsenmesi nedeniyle uygulamada farklılıkların ortaya çıktığını belirtti.
Bu tür toplantıların, benzer alanlarda çalışan kurumların ortak çözümler ve fikirler üretmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Rektör Topal, üniversiteler arasındaki iş birliği çalışmalarının daha verimli ve nitelikli sonuçlar elde edilmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.
Ayrıca Rektör Topal, önceki toplantılarda belirlenen iş birliği alanlarından özellikle önem taşıyan birkaç konu üzerinde yoğun çalışmaların devam edeceğini kaydetti.
Toplantıda, her iki üniversitenin stratejik hedeflerini belirleme ve performanslarını ölçme konusundaki yaklaşımları paylaşıldı. Daha sonra, katılımcılar arasında akademik ve teknolojik iş birliği imkanlarını artırmak için atılabilecek adımlar ele alınarak mevcut iş birliği alanlarındaki ortak projelere dair fikir alışverişi yapıldı.

Eğitim Haberleri

Meslek lisesi öğretmenleri yeni iş modellerini öğrendi
Kastamonu Üniversitesi’nde proje yazma eğitimi gerçekleştirildi
MEYOK Toplantısı Gerçekleştirildi
Rektör Erenoğlu’ndan ÇOMÜ’lü Akademisyenlere Teşekkür Belgesi
Kepez’in destek eğitim kursları başladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Türkiye çapında yurtlarımızın yatak kapasitesini 1 milyonun üzerine çıkaracağız”
FÜ, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Türkiye’de ilk 5’te
Akdeniz Belediyesinden üniversitelilere can suyu
Ali amcanın bedeni 6 yılda 10 bin tıp öğrencisine ışık oldu
Kırklareli’nde minik öğrenciler itfaiyeci oldu