Kars’ta okul kantin ve kafeteryaları denetleniyor

Kars’ta, öğrencilerin sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmesi ve hijyen standartlarının korunması amacıyla okul kantin ve kafeteryaları denetleniyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, gıda güvenli...

Kars’ta, öğrencilerin sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmesi ve hijyen standartlarının korunması amacıyla okul kantin ve kafeteryaları denetleniyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, gıda güvenliği, temizlik ve ürün çeşitliliği gibi kriterler göz önünde bulunduruluyor.
Denetim ekipleri, kantinlerde sunulan gıda maddelerinin tazeliği, etiket bilgileri ve hijyen koşullarını kontrol ederek, öğrencilere sağlıklı ve güvenilir yiyecekler sunulmasını hedefliyor. Ayrıca, kantin işletmecilerine hijyen konusunda eğitimler verilerek, öğrencilerin sağlıklı seçimler yapmalarına yardımcı olunması planlanıyor.
Öte yandan veliler Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce, yapılan denetimlerin öğrencilerin sağlığına olumlu katkı sağlayacağına inanıyor. Denetimlerin düzenli olarak devam edeceği ifade edilirken, okullarda sağlıklı beslenme konusunda farkındalığın artırılması için çeşitli etkinlikler de planlanıyor.

Sağlık Haberleri

Sağlık işçilerinden ’vergi sisteminin iyileştirilmesi’ çağrısı
Haşlanmış ve közlenmiş mısırın ‘Mutluluk hormonu’ salgıladığı belirtildi
Tüp bebek yöntemiyle doğan çocuklarına doktorun adını verdiler
Tarım işçilerinin sağlık taraması sürüyor
Antalya’da 17 ton bozuk tavuk ele geçirildi
Bağımlılıkla mücadelede YEDAM’dan ücretsiz destek
Op. Dr. Gökler: "Obez kadınlarda hamile kalmak 3 kat daha zor"
Uzmanından, erkeklerde ve kadınlarda beklenen ortalama yaşam sürelerine ilişkin açıklama
Bağışıklığa bitkisel takviye
Obezite bir teknoloji hastalığıdır