İstanbul’da PKK’nın siyasal alan yapılanmasına yönelik operasyonda 3 kişi tutuklandı

İstanbul’da bölücü terör örgütü PKK’nın siyasal alan yapılanması KCK/TDÖ ve gençlik yapılanması DGH’ya yönelik 4 ilçede düzenlenen operasyonda yakalan 5 şüpheliden 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 3 kişi tutuklandı.İstanbu...

İstanbul’da bölücü terör örgütü PKK’nın siyasal alan yapılanması KCK/TDÖ ve gençlik yapılanması DGH’ya yönelik 4 ilçede düzenlenen operasyonda yakalan 5 şüpheliden 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 3 kişi tutuklandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne bağlı birimle ile TEM Şube ekipleri, bölücü terör örgütü ve çeşitli uzantılarına yönelik yeni bir çalışma gerçekleştirmişti. Örgütün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda, PKK/KCK terör örgütünün siyasal alan yapılanması KCK/TDÖ (Kürdistan Demokratik Toplum Konfederalizmi/Türkiye Demokratik Örgütlenmesi) içerisinde İstanbul Tuzla’da faaliyet yürüten, geçmiş dönemlerde PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütünde faaliyet gösteren ve örgütün gençlik yapılanması DGH saflarında faaliyet gösteren bazı şüpheliler tespit edilerek, operasyon düzenlenmişti. Özel harekat timlerinin de katıldığı baskınlarda, haklarında yakalama kararı bulunan 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı.
Emniyette sorguları tamamlanan 5 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Mahkemede ifadeleri alınan şüphelilerden 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 3 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Asayiş Haberleri

Üniversite öğrencilerinin kaldığı yurt çevrelerinde emniyetten sıkı denetim
Uygulamadan kaçan alkollü sürücüyü polis havaya ateş açarak yakaladı: O anlar kamerada
Kozmetik fabrikasındaki yangın 3 saat sonra kontrol altına alındı
Nevşehir’de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Almanya’daki sinema salonunda silah sesleri
Kozmetik fabrikası hurdalığa dönüştü: Patlama sesleri yükseliyor
Anadolu Otoyolu’nda zincirleme kaza: 4 yaralı
Tadilattaki eski okul binası alev alev yandı
Menteşe’de Trafik Kazası: 2 yaralı
Fabrika yangını havadan görüntülendi