İstanbul merkezli 3 ildeki FETÖ operasyonunda 2 tutuklama

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen ve 15 şüphelinin yakalandığı operasyonda gözaltına alınan Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz ve 1 kişi tutuklan...

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen ve 15 şüphelinin yakalandığı operasyonda gözaltına alınan Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz ve 1 kişi tutuklandı.
Edinilen bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY’nin gizli haberleşme yöntemi olan ankesör/büfe telefonlarından aranarak örgüt mensuplarıyla iletişime geçtikleri ve terörist başı Fethullah Gülen’in ölümü nedeniyle terör örgütünü övücü paylaşımlar yaptıkları anlaşılan bazı şüphelilere yönelik 3 ilde operasyon düzenlenmişti. Eş zamanlı olarak yapılan operasyonda aralarında Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz’ün de bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alınmıştı. Terörist başı Gülen’in ölümü sonrası sosyal medya platformları üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen şüphelilerden 4 kişi adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz ve bir kişi daha tutuklanırken, 2 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Asayiş Haberleri

Artvin’de köyde çıkan yangında samanlık kullanılamaz hale geldi
Kahramankazan Belediye Başkanı Çırpanoğlu: "Kahramankazan’ın göz bebeği TUSAŞ bölgesinde menfur bir saldırı yapıldı"
Teröristler tarafından katledilen taksi şoförünün babası CHP Genel Başkanı Özel ile telefonda görüştü
Kütahya’da jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
MSB: “Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine hava harekatı icra edilmiştir”
TUSAŞ’ta gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olanların isimleri belli oldu
Aksaray’da araç ve şahıslar didik didik aranıyor
Eminönü-Bursa feribotunda bomba ihbarı
Şanlıurfa’da motosikletli polis ekibi ile otomobil çarpıştı: 2 polis yaralandı
İsrail, Beyrut’a çok sayıda hava saldırısı düzenledi