İsrail’den Lübnan’ın güneyindeki 25 köye tahliye çağrısı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’ın güneyindeki 25 köyde yaşayanlara tahliye çağrısında bulundu.İsrail, Lübnan’a yönelik havadan ve karadan saldırılarını sürdürüyor. İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Lübna...

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’ın güneyindeki 25 köyde yaşayanlara tahliye çağrısında bulundu.
İsrail, Lübnan’a yönelik havadan ve karadan saldırılarını sürdürüyor. İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Lübnan’ın güneyindeki 25 köyde yaşayanlara evlerini derhal tahliye etmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, "IDF size zarar vermek istemiyor. Kendi güvenliğiniz için evlerinizi derhal tahliye etmelisiniz. Hizbullah’ın askeri ihtiyaçları için kullandığı her evin hedef alınması planlanıyor" denildi.
Bölgedeki Lübnanlıların Awali Nehri’nin kuzeyine gitmeleri gerektiği ifade edilen açıklamada, "Güneye gitmenize izin verilmemektedir. Güneye gitmek hayatınızı tehlikeye atabilir” ifadesi kullanıldı. IDF, bölgeye geri dönüş için güvenlik sağlandığında bilgilendirme yapılacağını kaydetti.

Hizbullah’tan İsrail’deki karargahlara saldırı
Hizbullah İsrail’in saldırılarına misilleme yapmaya devam ediyor. Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, Tel Aviv’deki İsrail askeri İstihbaratının Glilot üssünün "Fadi-4" roketleri ile hedef alındığı belirtildi. Açıklamada, Hizbullah güçlerinin ayrıca Tel Aviv yakınlarındaki İsrail dış istihbarat servisi MOSSAD’ın karargahına da saldırı gerçekleştirildiği doğrulandı.
İsrail ordusu tarafından daha önce yapılan açıklamada Hizbullah’ın karargahlara saldırı düzenlediği belirtilmiş, roketlerden bazılarının etkisiz hale getirildiği kaydedilmişti.

Asayiş Haberleri

Konya’da kavşaktaki kaza anı kamerada
İsviçre’de kreş yakınında bıçaklı saldırı: 3 çocuk yaralandı
Yoldan çıkan pikap duvara çarptı: 4 yaralı
Evinde uyuşturucu ele geçirilen şahıs gözaltına alındı
Samsun’da jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
Sinan Ateş davasında gazetecilere tetik işareti yapan Özyağcı hakkında suç duyurusu
Ceylanpınar’da inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti
İsrail, Beyrut’tun güneyinde hastane yakınını bombaladı
Şerit ve kırmızı ışık ihlaline yönelik denetim yapıldı
Jandarmadan kaçak silah operasyonu: 7 gözaltı