İsrail’den Gazze’nin kuzeyine tahliye emri

İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun, Cibaliye ve Beyt Lahya’da yaşayan Filistinlilere şeridin güneyinde İsrail tarafından belirlenen insani bölgeye tahliye emri verdi.İsrail’in Gazze Şeridi ve Lübnan’daki...

İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun, Cibaliye ve Beyt Lahya’da yaşayan Filistinlilere şeridin güneyinde İsrail tarafından belirlenen insani bölgeye tahliye emri verdi.
İsrail’in Gazze Şeridi ve Lübnan’daki saldırıları devam ediyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Gazze Şeridi’ndeki saldırıların başlamasının yıldönümünde Filistinlilere yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, Şeridin kuzeyindeki Beyt Hanun, Cibaliye ve Beyt Lahya’da yaşayan Filistinlilere güneydeki İsrail tarafından belirlenen insani bölgeye tahliye emri verildi. IDF’nin Arapça sözcüsü Albay Avichay Adraee, “IDF güçleri şu anda bölgede büyük bir güçle operasyon yürütüyor. Güvenliğiniz için bu bölgeleri derhal boşaltmalısınız” ifadelerini kullanarak, boşaltılması gereken bölgelerin bir haritasını yayınladı. Adraee, Salah al-Din yolunun, sivillerin Gazze’nin güneyine kaçabilmeleri için bugün yerel saatle 08.00 ile 17.00 arasında insani yardım koridoru olarak açılacağını söyledi.

İsrail’den Doğu Kudüs’e baskın
Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun işgal altındaki Doğu Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalandiya Mülteci Kampı’na düzenlediği baskında 12 yaşındaki Filistinliyi vurarak öldürdüğünü belirtti. Açıklamada, baskında 3’ü çocuk 7 Filistinlinin yaralandığı, 20 Filistinlinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

İsrail’in Bekaa Vadisi’ne saldırısında 2 kişi öldü
Lübnan Ulusal Haber Ajansı’na göre, İsrail güçlerinin Lübnan’ın doğusundaki Bekaa Vadisi’nde yer alan Kaliya kasabasında bir evi vurdu. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

Asayiş Haberleri

Samsun’da 810 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Samsun’da arazide ekili 304 kök kenevir ele geçirildi
Antalya’da düğün dönüşü 22 kişinin yaralandığı feci kazada acı haber
Sakarya’da bir yıl öncesine göre dolandırıcılık yüzde 10 azaldı
Kayseri’de torbacılara operasyon: 2 gözaltı
Ağrı’da güvenlik toplantısı
Baro Başkanından Sıla bebek açıklaması: "Olayın gelişmesinde ihmali olan kim varsa yargı önüne çıkartıp hesap vermesini sağlamak istiyoruz"
Polisten gençlere bilgilendirme
Marmara Adası’nda İlçe Tarım Müdür Vekilini öldüren cinayet zanlısı yakalandı
İzmir’de 18 kilo 500 gram külçe altın ele geçirildi