İşçilerin eylem yaptığı Güral Porselen’den açıklama

Kütahya'da, Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Güral, Çimse-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin yasal süreç...

Kütahya'da, Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Güral, Çimse-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin yasal süreç içerisinde halen devam ettiğini, görüşmeler sonunda herkesin memnun olacağı bir neticeye ulaşılacağını umduğunu söyledi.

İşçilerin, toplu sözleşmenin 4 aydır imzalanmaması nedeniyle fabrika önünde eylem yapması üzerine açıklama yapan Ali Güral, bazı çalışanlar tarafından yapılan kanun dışı eylemden dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti.

Güral, "1989 yılından beri porselen fabrikamızda toplu sözleşme görüşmeleri yaparız , ilk defa böyle bir olay yaşıyoruz . Şirketlerimizde ilk olarak 1968 yılında kereste fabrikamızda sendika ile tanıştık ve toplu sözleşme imzaladık . Porselen fabrikamızın açıldığı yıl olan 1989 yılında sendika geldi.Toplu sözleşme imza altına alındı. 34 seneden beri de porselen fabrikamızda sendika var. Her 2 senede bir toplu sözleşme imzaladık. Şu anda da sendika ile toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yasal süre ve süreç içinde halen devam etmektedir. Toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiği noktada herhangi bir uyuşmazlık olmadığını, grev yada lokavt noktasında bulunulmadığını ifade etmek isterim" diye konuştu.

Türkiye Haberleri

Kula’nın kurtuluşunun 102. yılı etkinliklerinde İnci Mercan rüzgarı esti
Bolu Dağı Tüneli’nin Ankara-İstanbul istikameti hizmete açıldı
Bakan Memişoğlu’ndan kaza yapan ambulans ekibine geçmiş olsun ziyareti
Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği uyardı: “Ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için son tarih 16 Eylül”
Sultangazi Belediyesi 5. Yaz Spor Okulları Kapanış Programı düzenledi
Bolu Dağı Tüneli trafiğe açıldı: Trafik çilesi bitti
Herkes merak ediyordu; sebebi belli oldu
Büyükkılıç’tan, Kayseri’nin zirvesinde esnaf ziyareti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan vatandaşlara çağrı: “Lütfen ihbar edin”
Bursa’da insanların düşmesine sebep olan çukur onarıldı