İran, Almanya ve Avusturya’nın büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı

İran, İsrail’e füze saldırısının ardından gösterdikleri tutuma tepki olarak Almanya ve Avusturya’nın Tahran büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.Almanya ve Avusturya’nın İsrail’e yönelik füze saldırısını protesto etmek amacıyl...

İran, İsrail’e füze saldırısının ardından gösterdikleri tutuma tepki olarak Almanya ve Avusturya’nın Tahran büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.
Almanya ve Avusturya’nın İsrail’e yönelik füze saldırısını protesto etmek amacıyla İran’ın Berlin ve Viyana büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırmasına İran’dan misilleme geldi. İran, Almanya’nın Tahran Büyükelçisi Markus Potzel ve Avusturya’nın Tahran Büyükelçisi Dietrich Heim’i Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, her iki ülkenin tutumunun kınandığı belirtildi. İran’ın güvenliğini savunmak için kararlı olduğu vurgulanan açıklamada, İran Silahlı Kuvvetleri’nin Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 51. maddesi uyarınca meşru müdafaa hakkını kullandığı ve bu adımın 2 aydır devam eden itidalin ardından bölgedeki kalıcı güvenlik ve istikrarı sağlama amacıyla atıldığı ifade edildi. Bazı Avrupa ülkelerinin İsrail’e verdiği desteği kınanarak, “Avrupalı taraflar, mali ve askeri desteklerini keserek İsrail rejiminin katliam ve soykırım makinesini zamanında durdursalardı bugün bu tür trajediler yaşanmazdı” ifadeleri kullanıldı.

İran kınanmıştı
Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer ülkesinin, İsrail’e gerçekleştirilen füze saldırısının ardından İran’ın Berlin Büyükelçisi’nin bakanlığa çağırıldığını duyurarak, “İran Büyükelçisi, İran’ın İsrail’e yönelik saldırısını kınamak ve bu saldırının haklı olmadığını belirtmek amacıyla bakanlığa çağrıldı” ifadelerini kullanmıştı. Avusturya da Tahran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısına tepki göstermek amacıyla İran büyükelçisini çağırmıştı.

Siyaset Haberleri

Özgür Özel: “Mesut Başkanın çayını içmeye gelene kadar 3 tane projeyi bitirmiş"
AK Parti’li Nasıroğlu: "Kaideye uyumayan bir grup çalışan kardeşlerimiz disiplin suçu işledikleri için iş akitleri sona erdirilmiş"
Antalya’da kentsel dönüşümde taşınma yardımı 10 bin TL’ye çıktı
CHP Genel Başkanı Özel: "Parka havuza yola sigara atılınca da füze atılmış gibi zarar veriyor"
İngiltere’nin eski Başbakanı Johnson: “Netanyahu’nun kullandığı şahsi banyomda dinleme cihazı bulundu"
Biden’dan İsrail’in İran’ın petrol tesislerine olası saldırısıyla ilgili açıklama: "Bunu tartışıyoruz"
Başkan Kul’dan açıklama
MGK Bildirisi: "Türkiye Lübnan halkının ve hükümetinin yanındadır"
MGK Bildirisi: "Filistin halkının bir yıldır tüm dünyanın gözleri önünde maruz kaldığı soykırımın durdurulması ve Filistin’de kalıcı ateşkes ve barışın gecikmeksizin sağlanması yönündeki Türkiye’nin kararlı çabalarının...
MGK Bildirisi: "Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ni istenmeyen kişi ilan ederek ülkeye girişini yasaklaması, İsrail’in hukuk tanımazlığının son örneği olarak kınanmıştır."