İlkokulda arkadaşından etkilendi, 4 kitap yazdı

Ispartalı 9. sınıf öğrencisi Gül Akkulak, çıkardığı 4 kitapla yaşıtlarına örnek olmanın gururunu yaşıyor. İlk yazılarını arkadaşından etkilenerek yazmaya başladığını söyleyen Akkulak, “Her şey ilkokulda bir masal yazmakla başladı” dedi.

Ispartalı 9. sınıf öğrencisi Gül Akkulak, çıkardığı 4 kitapla yaşıtlarına örnek olmanın gururunu yaşıyor. İlk yazılarını arkadaşından etkilenerek yazmaya başladığını söyleyen Akkulak, “Her şey ilkokulda bir masal yazmakla başladı” dedi.
Isparta’da yaşayan ve Gazi Sosyal Bilimler Lisesi 9. sınıf öğrencisi Gül Akkulak ilkokuldan bu yana kaleme aldığı yazıları “Kilometreler Engel Değil”, “Doğaüstü”, “Yağmurlu Bir Gece” ve “Tehlikeli Gözler” adlı dört kitapta toparlayarak edebiyat dünyasına kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor. İlkokul sıralarında bir arkadaşının masal yazmasından etkilenerek kendisinin de masal yazmaya başladığını belirten Akkulak “Her şey tesadüfen başladı. Üçüncü sınıfta bir arkadaşım masal yazıyordu, ben de ondan görerek bir gün eve geldim. Dedim ki ’ben ne yapabilirim, neden olmasın’ sonra evde boş bir defter buldum, o deftere masal yazmaya başladım. Biz ilkokulda her cuma kahvaltı yapıyorduk, sınıfla birlikte öğretmenimiz düzenliyordu ve her cuma biz arkadaşlarımla birer masal yazar masallarımızı okurduk sınıfta her şey ilkokulda bir masal yazmamla başladı aslında” dedi.

“Ben de yazabilirim dedim ve sonra ilk romanım yazmaya başladım”
Çıkardığı ilk kitabın verdiği mutluluğu yaşayarak ilkokul bu serüveni anlatan Akkulak, “Çocuk klasiklerinden sonra ve yeni yeni artık roman okumaya başlamıştım, sonra baktım ve dedim belki ben de yazabilirim dedim ve sonra ilk romanım yazmaya başladım hani bu şekilde de devam etti. Şu an dört kitabım var. Son kitabım ise “Tehlikeli Gözler” zaten birkaç gün önce ön siparişe açıldı” şeklinde konuştu.
Kitaplarında daha çok dram hikayelerini ele aldığını vurgulayan Akkulak, “Fantastik, bilim kurgu, komedi ya da korku gibi konularda deneyip ve dışardan gelen eleştirilerle dram da daha başarılı olduğumu gördün mü hani dram yazmayı da çok sevdiğim için hani bu konuda yazmaya karar verdim. Yanıma o yaşlarda birisi gelse belki ben de inanmazdım çünkü zor. Türkiye’de çok yapılan bir şey de değil bu gençler çoğunlukla cesaret edemiyor. Sonrasında çok fazla tebrik ve destek aldım. İlk başta inanmadılar” dedi.

“Yazar olmanın hayalini kurdum ve oldum hayallerinden vazgeçmesinler”
Çıkardığı kitaplarla yaşıtlarına örnek olan Akkulak, hiçbir zaman hayallerinden vazgeçmediğini ve bu şekilde başarıya ulaştığını belirtti.
Kendi yaşıtlarına önemli mesajlar veren genç yazar Akkulak, “Bir hayaliniz varsa gerçekleşmek için vardır. Ben yazar olmanın hayalini kurdum ve yazar oldum. Hiçbir zaman hayallerinden vazgeçmesinler. Etraflarında bir kalkan oluştursunlar ve o kalkandan onları olumlu yönde etkileyecek eleştirileri alsınlar. Kötü eleştiri yapanlar onları izleyecekler, başarılarını izlemek için varlar. Biz başarı merdivenlerini elimiz cebimizde tırman mıyoruz, belirli süreçlerden geçmemiz gerekiyor. Bu süreçlerde kesinlikle pes etmesinler, hayallerine odaklansınlar, yolun sonunda gerçekten başarı var” açıklamalarında bulundu.
Gül Akkulak ilerleyen dönemlerde üniversitede psikoloji bölümünü okumak istediğini ve büyük bir yayın evinde yazar olarak okuyucularıyla buluşmayı hedeflediğini kaydetti.
Kızının kitap çıkarma sürecinde pay sahibi olan anne Emine Akkulak, kızının küçükten beri okuma ve yazmayı çok sevdiğini belirterek “Küçüklüğünden beri yana okumayı yazmayı çok severdi. Çok gurur verici bir şey hep sürekli destek olmaya çalıştım inşallah önü açık olur hayallerinin peşinden gidiyor hep yardımcı olmaya çalışıyorum çok mutluyum” dedi.

“Hiç kıyafet, ayakkabı, çanta istemedi hep kitap istedi”
Kızının küçüklüğünden beri kitaplarla olan bağını anlatan anne Akkulak, “Her insanın yapabileceği şey değil küçüklükte her çocuk mesela ayakkabı ister, kıyafet ister ama Gül sürekli benden kitap istiyordu. Ona hep anneciğim başka çocuklar kıyafet istiyor, ayakkabı istiyor sen benden sürekli kitap istiyorsun diyordum. Hep kitap istedi hiç kıyafet, ayakkabı, çanta istemedi ve aldığım her kitabı ilk gün okuyarak bitirdi. Kitap yazarken bana anne ben şunu da yazsam nasıl olur şuraya yazdım bakabilir misin? dediği zaman okuduğumda bazen kendi kızım değil başka bir hikaye kitabı, başka bir roman okuyormuşum gibi geliyordu. Her insan yapamaz, bizler iki kelimeyi bir araya getiremiyoruz ama kızım yazdığı için çok mutluyum. Çok değişik bir duygu. Yazar olmayı çok istiyor kitabının çıkmasını ve imza günü olmasını çok istiyordu zaten inşallah böyle devam eder. Sürekli destekçisiyim ben onun” ifadelerine yer verdi.

Kültür Haberleri

Bayburt’un kıraathanelerinde kitap okunuyor
7,5 milyon yıllık tarih Kayseri’de ayaklanıyor
Ressam Erdi Gür ve öğrencilerinin sanat yolculuğu
7 asırlık camide bir tek ’kitabe’ eski haliyle kaldı
Vezirköprü’de “İslam bizden ne bekliyor?” söyleşisi
Osmanlıdan günümüze uzanan lezzetler aynı tabakta birleşti
Tunceli’de renkli erken yeni yıl kutlaması
Ankara’dan tüm Türkiye’ye: Milli Kütüphane Türkiye’yi sarıyor
Kütahya’da ’Ahmet Uluçay’ı anma gecesi’ duygusal anlara sahne oldu
Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü’nden anlamlı sergi