İlk defa düzenlenen insansız deniz aracı yarışması otonom sürüşleriyle tamamlandı

TEKNOFEST kapsamında Türkiye’de ilk defa düzenlenen ve 4 gün süren İnsansız Deniz Aracı Final Yarışması, Mersin’in Erdemli ilçesinde otonom sürüşleriyle tamamlandı.Milli Savunma Bakanlığı ile ASELSAN işbirliğinde düzenlenen TEKNOFEST y...

TEKNOFEST kapsamında Türkiye’de ilk defa düzenlenen ve 4 gün süren İnsansız Deniz Aracı Final Yarışması, Mersin’in Erdemli ilçesinde otonom sürüşleriyle tamamlandı.
Milli Savunma Bakanlığı ile ASELSAN işbirliğinde düzenlenen TEKNOFEST yarışları çerçevesinde Erdemli Balıkçı Barınağı’nda Türkiye’de ilk defa yapılan insansız deniz aracı yarışmasının finali gerçekleştirildi. 124 takımla başlayan yarışta finale 27 takım kaldı. Yarışların ilk gününde insansız deniz araçları teknik kontrolden geçirildi. Teknik kontrolleri başarıyla geçen deniz araçları manuel sürüşle denizde verilen görevleri yerine getirdi. Görevlerini tamamlayan deniz araçları dün ve bugün otonom sürüşle engelleri geçti. Daha sonra en iyi tasarım ödülü Ankara Gazi Üniversitesi’ne, en özgün yazılım yarışması ödülü İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’ne,en iyi takım ruhu ödülü ise İstanbul Teknik Üniversitesi’ne verildi. Daha sonra açıklanacak olan 1’inci, 2’inci ve 3’üncü takımların ödüllerinin ise Adana’da 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek büyük TEKNOFEST festivalinde verileceği belirtildi.
TEKNOFEST Yarışmalar Koordinatörlüğünde görev yapan Muhammet Fatih Şahin," İlk kez düzenlenen insansız deniz araçları yarışmasının 4’üncü günü final günündeyiz. Dün başladığımız takımların otonom sürüşleri bugün sona erecek. Bugünün de sonunda en özgün yazılım, en özgün tasarım ve en iyi takım ruhu ödüllerini vereceğiz. 1’inci, 2’inci ve 3’üncü takımlarımız Adana’da 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek büyük TEKNOFEST festivalinde ödüllerini almış olacaklar" dedi.
Şahin, ayrıca herkesi 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek büyük TEKNOFEST festivaline davet etti.

Teknoloji Haberleri

BEUN B-Dispate, TEKNOFEST’te adını ilk üçe yazdırdı
Adana Havalimanı’nda TEKNOFEST hazırlıkları sürüyor
TEKNOFEST Drone Şampiyonası Mersin’de başladı
Uzmanından ikinci el telefon alacaklara tavsiyeler: "e-Devlet üzerinden IMEI sorgusu yapılmalı"
Selçuk Bayraktar, insansız deniz aracı yarışmacılarıyla bir araya geldi
Gençlerden Selçuk Bayraktar’a yoğun ilgi
İzmir’de lise öğrencilerinin yaptığı 45 proje sergilendi
Selçuk Bayraktar: "Savunma sanayimizdeki yüzde 85 oranında dış bağımlılık yüzde 20’lere düştü"
İnsansız deniz araçları dereceye girmek için mücadele etti
Damacana sularındaki sağlığı olumsuz etkileyen sorunlardan etkilendi, proje geliştirdi