İkizce TOKİ Konutlarında Depremzedeler Sıcak Su ve Asansörsüz Kaldı

İkizce TOKİ konutlarında yaşayan depremzedeler, aidat ödemeyen daireler nedeniyle sıcak su ve asansörlerden mahrum kaldı.

İkizce TOKİ konutlarında yaşayan depremzedeler, aidat ödemeyen daireler nedeniyle sıcak su ve asansörlerden mahrum kaldı. Binada, bazı daire sahiplerinin TOKİ yönetimine aidat ödememesi, ortak alanlardaki sıcak su kombisi ve asansörlerin kapatılmasına yol açtı.

Aileler, bir haftadır evlerinde su ısıtarak çocuklarının banyo ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Asansörün çalışmaması ise gıda ihtiyaçlarını karşılamak için evlerine taşıma yaparken büyük zorluklar yaşatıyor. Aileler, temel ihtiyaçlarını karşılamak için her seferinde iki kez düşünmek zorunda kalıyorlar.

Küçük bebekleri ve okula giden çocukları olan bu aileler, bu durumu bir ceza olarak değerlendiriyor. Depremzedelerin yaşadığı bu sıkıntılı durumun sorumlularının bir an önce sorgulanması gerektiğini vurgulayan aileler, kamuoyundan destek istiyor.

“İnsanlara bu şekilde yaşam ihtiyaçları elinden alınarak ceza verilemez. Bu bir suçtur,” diyen depremzedeler, acil bir çözüm beklediklerini ifade ederek "Lütfen bize destek olun, sesimiz olun!" şeklinde feryat ediyor.

Güncel Haberleri

Yayaya çarpan motosiklet metrelerce savruldu: 2 yaralı
Geçit’in ‘Ücretsiz YKS ve LGS Kurs’ vaadi gerçeğe dönüştü
Okul çevrelerinde ve servis araçlarında güvenlik önlemleri arttırıldı
Malatya’da köy evleri hızla tamamlanıyor
Malatya’da dron eğitimlerine ilgi artıyor
Malatya’da yangın söndürme tatbikatı yapıldı
Boşanma aşamasındaki eşi tarafından vurulan kadın öldü
Taşkın: "Aşağı Kanalboyu, Malatya’nın yeni ticaret merkezi olacak"
Boşanma aşamasındaki eşini araç içerisinde silahla vurup polise teslim oldu
Yeşilyurt Belediyesi’nden ’Arının dili balın özü" projesi