Hasarlı binanın yıkımı esnasında üzerine duvar devrilen başka bir bina zarar gördü

Hatay’ın İskenderun ilçesinde depremde ağır hasar alan 5 katlı binanın yıkımı sırasında üzerine duvar devrilen başka bir binada hasar oluştu.Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan Hatay’da 25 bine yakın insan vefat etmiş on...

Hatay’ın İskenderun ilçesinde depremde ağır hasar alan 5 katlı binanın yıkımı sırasında üzerine duvar devrilen başka bir binada hasar oluştu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan Hatay’da 25 bine yakın insan vefat etmiş on binlerce bina yıkılmıştı. Kentte, 6 Şubat 2023’te meydana gelen asrın felaketinin ardından ağır hasar alan ve mahkeme süreci tamamlanan binaların yıkımları sürüyor. İskenderun ilçesi Kurtuluş Mahallesi’nde ağır hasar alan 5 katlı binanın yıkımı için polis güvenlik önlemi aldı, çevre binalardaki vatandaşları tahliye etti. Ardından iş makineleriyle yıkımına başlanan binanın duvarı, yan tarafında bulunan 6 katlı apartmana çarparak duvar ve kolona hasar verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, hasar alan binada inceleme başlatıldı.
Apartmanın sakinlerinden Seyfi Boran, binanın yıkımı esnasında evlerine zarar verildiğini belirterek, "Yan binayı yıkarken bizim binaya duvar düşmüş. Mağduruz, bütün apartman sakinleri olarak dışarıdayız. Evimize giremiyoruz. Yetkililerden bir an önce mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
İskenderun Kaymakamlığı, binanın hasar alması nedeniyle evlerine giremeyen bina sakinlerinin talep edilmesi halinde konteynerlere yerleşebileceklerini duyurdu.

Hasarlı binanın yıkımı esnasında üzerine duvar devrilen başka bir bina zarar gördüHasarlı binanın yıkımı esnasında üzerine duvar devrilen başka bir bina zarar gördü

Asayiş Haberleri

İçişleri Bakanlığı, Mersin’deki cinsel saldırı iddialarının gerçek olmadığını açıkladı
Sosyal medya fenomeni Ece Ronay yargılandığı davada ceza aldı
Yelkenli teknede 85 düzensiz göçmen yakalandı; 3 gözaltı
Jandarmadan kaçak sigara sevkiyatına darbe
İstinaf, avukat Coşğun’u öldüren sanık Balcı’nın cezasını hukuka uygun buldu
İsrail, Gazze’de sivillerin sığındığı okulu vurdu: 27 ölü, 54 yaralı
Diyarbakır’da aile içinde çıkan arbedede silahlar konuştu: 1 ölü, 1 yaralı
Şarampole devrilen otomobil sürücüsü hayatını kaybetti
Van’da kaybolan Rojin 13 gündür aranıyor
Kalaşnikofla 2 genç kızı tehdit eden şüphelinin mesajı kan dondurdu