Gürcistan parlamentosu "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısını ikinci okumada da onayladı

Gürcistan parlamentosu, protestolara neden olan Yabancı Etkinin Şeffaflığı adlı tartışmalı yasa tasarısını ikinci okumada da onayladı.Gürcistan’da ifade özgürlüğünü kısıtlayacağı ve sivil toplum kuruluşlarını bastıracağı gerekçesiyle '...

Gürcistan parlamentosu, protestolara neden olan Yabancı Etkinin Şeffaflığı adlı tartışmalı yasa tasarısını ikinci okumada da onayladı.
Gürcistan’da ifade özgürlüğünü kısıtlayacağı ve sivil toplum kuruluşlarını bastıracağı gerekçesiyle "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısına Gürcistan parlamentosu ikinci okumada da onay verdi. Gürcistan parlamentosunda yapılan oylamada, 23’e karşı 83 oyla yasa tasarısı ikinci okumada da onayladı. Tasarı, 3 okumanın ardından da onaylanması halinde yasallaşması için cumhurbaşkanı onayına gönderilecek. Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili ise yasa tasarısına veto edeceğini bildirmişti.
Gürcistan’da 15 Nisan’dan bu yana şiddetli protestolara neden olan yasa tasarısı, muhalefet ve sivil toplum kuruluşları tarafından, "Rus yasası" olarak nitelendiriyor.

Siyaset Haberleri

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları ile 6 üniversiteye rektör atandı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran görevden alındı, yerine ise Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Adil Çalışkan atandı.
AK Parti’li Yılmaz: "Milletimizin bize sandıkta, ‘Bazı eksikleriniz var, bunları telafi edin’ ifadesini, sandığın dili olsa da söylese dediğimiz şeyleri biz okuduk"
IDF Sözcüsü Hagari: “Bölgede geniş çaplı bir tırmanış hedeflemiyoruz”
Ceyhan Belediye Başkanı Aydar’a siyasi yasak getirilmesine tepki
Biden: “Ekibimiz insanların evlerine güvenli bir şekilde geri dönebilmelerini sağlamak için çalışıyor”
Bakan Uraloğlu: "Son 22 yılda ulaştırma ve haberleşmeye 280 milyar dolarlık yatırım yaptık"
Aliyev: "Diyorlar ki Azerbaycan Karabağ’ı işgal etti, bir ülke kendi toprağını nasıl işgal edebilir?”
Başkan İmamoğlu: "Biz parti devleti değiliz"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şen, Ardahan’da