Gurbetten sılaya döndü, baba yadigarı su değirmenini yeniden çalıştırdı

Erzurum’un Olur ilçesine bağlı Ormanağzı Mahallesi sakinlerinden Yunus Aktürk, yaklaşık 35 yıl süren gurbet hayatının ardından köyüne geri döndü ve babadan kalma eski su değirmenini yeniden faaliyete geçirerek bölge halkına hizmet vermeye b...

Erzurum’un Olur ilçesine bağlı Ormanağzı Mahallesi sakinlerinden Yunus Aktürk, yaklaşık 35 yıl süren gurbet hayatının ardından köyüne geri döndü ve babadan kalma eski su değirmenini yeniden faaliyete geçirerek bölge halkına hizmet vermeye başladı.
Ormanağzı Mahallesi sakinlerinden Yunus Aktürk, 35 yıllık gurbet yaşamı sonrasında köyüne dönerek baba yadigarı su değirmenini tekrar faaliyete geçirdi. Aktürk, "35 yıldır gurbetteydim ama köyüme geri dönerek babamdan miras kalan su değirmenini yeniden hayata geçirdim. Şu an tüm yöre halkı bu değirmeni bekliyordu" dedi.
Değirmenin açılması, bölge sakinleri arasında büyük bir mutluluk yaşattı. Artık buğday, arpa ve mısır gibi tahılların öğütüleceği bu değirmen, yerel halk için önemli bir ihtiyaç haline geldi.
Aktürk, su değirmeninin ununun kalitesine de dikkat çekerek, "Su değirmeni kepeğini almıyor, bu yüzden yapılan ekmek daha yumuşak oluyor" ifadelerini kullandı. Kardeş Hüsnü Aktürk ise, "Ağabeyimle birlikte babamızın su değirmenini faaliyete geçirdik. Vatandaşlar sağlıklı un tüketsinler diye çalışacağız. Bütün herkesi bekliyoruz" diyerek hizmete verdikleri değirmenin önemini vurguladı.
Yunus Aktürk ve kardeşi, babalarının mirasını yaşatırken, bölgedeki tarımsal üretime de katkıda bulunmayı hedefliyor. Su değirmeninin yeniden açılmasının, Ormanağzı Mahallesi’nde hem ekonomik hem de sosyal bir hareketlilik sağlaması bekleniyor.

Gurbetten sılaya döndü, baba yadigarı su değirmenini yeniden çalıştırdıGurbetten sılaya döndü, baba yadigarı su değirmenini yeniden çalıştırdı

Yerel Haberleri

Sungurlu’da ihtiyaç sahipleri için 30 adet kıyafet kumbarası yerleştirildi
Gerçek zamanlı tatbikat için hazırlıklar devam ediyor
Öğrenci ve velilere madde bağımlılığı eğitimi verildi
300 öğrenciye trafik eğitimi veriliyor
’17 Ekim Astsubaylar Günü’nde emekli astsubaylardan yürüyüş
Emekliler ’Cumhuriyet Bayramı’ ikramiyesi istiyor
Tunceli’de Kore Gazisinin ailesine vefa ziyareti
Kaymakam Özçelik’ten Şehit Aileleri Derneği’ne ziyaret
Hatice Hatun Çocuk Mektebi çocukların gözdesi olmaya devam ediyor
Bozdoğan Belediyesi,Dutlukuyu sakinlerinin ezan sesi özlemini giderdi