Göktepe’nin kadınları hamur leğenleriyle kültürlerine ritim katıyor

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Göktepe Mahallesi’nde yaşayan kadınlar hamur leğenlerinden oluşturdukları enstrümanlar eşliğinde oynadıkları oyunlarla köklü kültürlerini yaşatıyor.Göktepe Mahallesi’nin kadınları festivallerde giydikle...

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Göktepe Mahallesi’nde yaşayan kadınlar hamur leğenlerinden oluşturdukları enstrümanlar eşliğinde oynadıkları oyunlarla köklü kültürlerini yaşatıyor.
Göktepe Mahallesi’nin kadınları festivallerde giydikleri yöresel kıyafetleri ve oynadıkları oyunlarla Muğla’nın geleneklerini yaşatmaya devam ediyor. Kadınlar, kendilerine özgü enstrümanlarla düğün ve festivalleri renklendiriyor. Geleneksel kıyafetleriyle düğünlerde ve festivallerde sahne alan kadınlar, hamur yoğurma leğenlerini bir müzik aletine çevirerek yöresel ritimlerle dans ediyor. Kendilerine has enstrümanları, köy düğünlerinde ve yerel festivallerde büyük ilgi gören kadınlar, sadece danslarıyla değil kendi kültürlerine bağlılıklarıyla da dikkat çekiyor.
Bu etkinlikler, sadece köy halkı için değil, bölgeyi ziyaret edenler için de unutulmaz bir kültürel deneyim sunuyor. Kadınların özgün performansları, yerel kültürün gelecek nesillere aktarılmasına önemli bir katkı sağlarken, Muğla’nın zengin folklorik geçmişini de canlı tutuyor.

Yerel Haberleri

Kadınlardan "Merhamet Buluşması" ve "Çullu Börek" tanıtımı
Yaşlılar Günü’nde ‘Kuşaklararası Spor Etkinliği’
Balıkesir’de çifti hayrı yüzlerce vatandaşı buluşturdu
EBYÜ öğretim üyesi Aktaş, kansere yenik düştü
Besni’de, “İtiraz Ediyorum” adlı etkinlik büyük beğeni aldı
Ordu’da unutulmaz Adıyaman gecesi
Eski Bakan Avni Akyol kabri başında anıldı
Yazar baba-oğul, aynı imza gününde okurlardan büyük ilgi gördü
Jandarma 130 okul servisini denetledi
Staja başlayan öğrencilere ’Genel Uyum Eğitimi’ verildi