Göç İdaresinden Suriyelilerin kimlik bilgileri sızdırıldığı iddialarına cevap

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin kimlik bilgileri sızdırıldığı iddiaları sonrası açıklama yaptı.Göç İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamada, verilerin güncel olmadığı ve olayla...

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin kimlik bilgileri sızdırıldığı iddiaları sonrası açıklama yaptı.
Göç İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamada, verilerin güncel olmadığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilerek, “Ülkemizde geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin kimlik bilgilerinin sızdırıldığına ilişkin iddialar hakkında açıklama yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Söz konusu bilgiler incelenmiş ve Göç İdaresi Başkanlığımızdaki güncel bilgilerle uyuşmayan bilgilerin yer aldığı tespit edilmiştir. Bu nedenle bu verilerin hangi yıllara ait olduğunun, hangi kaynaktan, hangi tarihte alındığının belirlenebilmesi ve kamuoyuna sağlıklı bilgi verilmesi için geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Türkiye Haberleri

Kayseri uyuşturucu ile topyekun savaşta
Tatvan’da şehitler ve mazlumlar için dua edildi
Ekmeğin neden bozulduğu Osmangazi’de konuşuldu
Can dostlar yeni yuvalarına kavuştu
Huzurevi sakinleri Vosvos araçlarla nostaljik şehir turu yaptı
Arnavutköy’de Karadeniz rüzgarı esti: Trabzon Tanıtım Günleri’nde renkli görüntüler oluştu
Bolu Belediyesi, 147. yılını İmaret Meydanı’nın açılışıyla kutladı
Güzelkent’in geleceği referandumda belirleniyor
Bosna Hersek’te selden etkilenen 4 belediyede seçimler ertelendi
Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali’nde İç Anadolu türküleri seslendirildi