Giresun’da kırmızı tatlı patates üretimi başarıyla test edildi

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kırmızı tatlı patates bitkisinin iklim ve toprak koşullarına uyumunu tespit etmek amacıyla üç ilçede deneme üretimi çalışmaları başlattı. Bu çerçevede çiftçilere dağıtılan 12 bin adet kırmızı tatlı patate...

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kırmızı tatlı patates bitkisinin iklim ve toprak koşullarına uyumunu tespit etmek amacıyla üç ilçede deneme üretimi çalışmaları başlattı. Bu çerçevede çiftçilere dağıtılan 12 bin adet kırmızı tatlı patates fidesinden verimli sonuç alındığı belirtildi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın ve proje teknik ekipleri, üretim alanlarında incelemelerde bulunarak kırmızı tatlı patatesin Giresun’un iklim ve toprak şartlarına başarılı bir şekilde uyum sağladığı, bitkilerin gelişiminin ve verim değerlerinin istenilen düzeyde olduğunun tespit edildiği kaydedildi.
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen bu proje, bölgedeki tarımsal üretimi çeşitlendirme ve çiftçilerin gelir kaynaklarını artırma amacı taşıyor. Klasik patatese göre daha sağlıklı bir karbonhidrat kaynağı olarak bilinen kırmızı tatlı patates yetiştirme projesi dahilinde Dereli ilçesi Yavuzkemal beldesi, Bulancak ilçesi Döngeri köyü ve Alucra ilçesindeki çiftçilere dağıtılan fidelerin dikimleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli gözetiminde gerçekleştirildi. Yetiştirme süreci boyunca gerekli bakım ve besleme işlemleri de yakından takip edildi” denildi.
Çiftçiler ise bu çalışmaların kendilerini memnun ettiğini ve ilerleyen yıllarda daha geniş alanlarda kırmızı tatlı patates üretimi yapmayı planladıklarını belirtti.

Ekonomi Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: "Sanayide çalışan sayımız 3 milyon 900 binden 6 milyon 700 bine yükseldi”
Uşak Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı
Ticaret Bakanlığı’ndan Necibe Batmaz’a ’Ahi Esnaf Beratı’
GASBEM ev sahipliğinde MYK Bölgesel bilgilendirme semineri gerçekleştirildi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: ’’OVP’nin en önemli önceliği enflasyonu tek haneye düşürmektir’’
Ağustos ayında kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Yerli turistlerin tatil keyfi bitti, yabancıların Bodrum’daki eğlencesi devam ediyor
Resmi rezerv varlıkları Ağustos’ta 149,4 milyar dolar oldu
Merkez Bankası’nın toplam rezervleri arttı
Emlak Konut GYO 1.1 milyar TL’lik ihale gerçekleştirdi