"GES Tebliği’nde süre 2025 sonuna ertelensin" talebi

Dağlıoğlu Enerji Yönetim Kurulu ve BTSO Enerji Konseyi Başkanı Erol Dağlıoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın güneş enerjisi (GES) yatırımlarında yerli güneş hücresi kullanımını zorunlu kılan tebliğindeki süreyi, 2025 yılı sonuna kadar u...

Dağlıoğlu Enerji Yönetim Kurulu ve BTSO Enerji Konseyi Başkanı Erol Dağlıoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın güneş enerjisi (GES) yatırımlarında yerli güneş hücresi kullanımını zorunlu kılan tebliğindeki süreyi, 2025 yılı sonuna kadar uzatma talebinde bulundu. Dağlıoğlu, mevcut projelerin uyum sağlaması için bu sürenin hayati önem taşıdığını vurguladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, GES yatırımlarında yerli üretim teşvikini ön plana çıkaran tebliğini desteklediğini belirten Dağlıoğlu, “Yerli hücre kullanımının zorunlu hale getirilmesi, ülkemiz ekonomisi ve üretim kapasitesinin artırılması adına önemli bir adımdır. Ancak, bu kararın hayata geçiş sürecinde yatırımcıların ve EPC firmalarının yeterli zamanı olmalıdır” dedi. Bakanlık, bu düzenlemeyi 28 Şubat 2025’e kadar erteleyerek yatırımcılara bir süre tanıdı. Fakat Dağlıoğlu, bu sürenin projeleri tamamlamak için yeterli olmadığını ifade etti.
Devam eden projelerin aksamaması ve yeni yatırımların yerli hücre şartına uyum sağlayabilmesi için tebliğin 2025 yılı sonuna kadar ertelenmesi gerektiğini savunan Dağlıoğlu, şöyle devam etti: “EPC firmalarının hazırlık süreci ve imalatların tamamlanması için daha fazla zamana ihtiyacı var. Süre uzatılmazsa hem firmalar hem de devam eden GES yatırımları ciddi şekilde etkilenecek. Üretim süreçlerinin aksamaması ve karbon ayak izinin azaltılması için bu süre çok kritik.”
Erol Dağlıoğlu, GES yatırımı yapacak firmaların da yerli hücre kullanımını desteklediğini vurgulayarak, “Bu doğru bir karar. Yerli üretimin artırılması ülkemiz için stratejik öneme sahip. Ancak devam eden projelerin de önünü açmak gerekiyor” dedi. Bakanlığın bu konuda hassas davranacağına olan inancını dile getiren Dağlıoğlu, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’ın, EPC firmaları ve yatırımcıların mağduriyet yaşamaması adına doğru adımlar atacağına inanıyoruz” diye ekledi.

Ekonomi Haberleri

Denizli Teknik Tekstil Merkezi Togg için prototip koltuk tasarladı
Bakan Işıkhan: “İşçimizin de, işverenimizin de maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz”
ÇTB Başkanı Yılmaz: "Yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerimizi dünya pazarlarına sunma gayreti içindeyiz"
Bakan Işıkhan: "(Asgari ücret) En son kararı asgari ücret tespit komisyonu belirledikten sonra maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz."
Tüm Yediemin İşletmecileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Gülşan: "Bu arabalar benimle mezara kadar gidecek mi?"
İpekle muz lifi buluştu, yeni kumaş elde edildi
Uluslararası taşımacılık yapan firmalardan ’trafik sigortası’na ilişkin talepler
Sivas, Tokat ve Yozgat’ta yaz aylarında elektrik tüketiminde artış yaşandı
BAKA, pilot bölge seçildiği projenin tanıtım toplantısını düzenledi
Artvin Valisi Turan Ergün: "Yusufeli Barajı ülke ekonomisine yıllık 6 milyar katkı sağlıyor"