Gençlik ve Spor Konfederasyonu’ndan öğrenci affı için çağrı

Gençlik ve Spor Konfederasyonu (GESKON) Genel Başkan Yardımcısı Murat Uygur, yeniden bir öğrenci affı çıkarılması adına yetkililerden destek istedi.GESKON Genel Başkan Yardımcısı Murat Uygur, yaptığı yazılı açıklamada eğitim hayatı yar...

Gençlik ve Spor Konfederasyonu (GESKON) Genel Başkan Yardımcısı Murat Uygur, yeniden bir öğrenci affı çıkarılması adına yetkililerden destek istedi.
GESKON Genel Başkan Yardımcısı Murat Uygur, yaptığı yazılı açıklamada eğitim hayatı yarıda kalan binlerce lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisinin mağdur olduğuna dair daha öncede de öğrenci affı çağrısında bulunduklarını hatırlatarak, “Bu çağrımıza dönemin hükümeti olumlu yaklaşarak öğrenci affı çıkarmıştı. Aradan geçen bu uzun süreçte, öğrenci affıyla ilgili olarak öğrencilerimizden kuruluşumuza gelen yoğun talep üzerine, yeniden öğrenci affı ile bu gençlere eğitimlerine kaldıkları yerden devam etme imkanı sunulması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz.” dedi.
GESKON olarak ülkemizin geleceği olan gençlerin eğitim hayatına önem verdiklerini belirten Uygur, “Genel Başkanımız Ferudun Cevahiroğlu, 2013 yılında öğrenci affı çıkarılmasına dair talebini mektupla yetkililere iletmiş ve sonrasında bu talep hem Türkiye’de hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde geniş yankı bularak öğrenci affı çıkmıştı. Aynı şekilde, günümüzde de mağdur öğrenci sayısının fazlalığı nedeniyle yeni bir öğrenci affının çıkarılması ülke çıkarları ve gençlerimizin geleceği açısından son derece önemli ve zaruridir” dedi.

Eğitim Haberleri

Erzincan’da çocuklara oyunlarla trafik eğitimi verildi
Eskişehirli öğrenciler ’Maziden Atiye Ahlat’ projesi ile Ahlat’a uğurlandı
Sakarya Büyükşehir’den üniversite öğrencilerine sıcak karşılama
Genç KAYMEK’ten 900 öğrenci ile seviye tespit sınavı
Bilecik’te kullanılmayan ilkokul binasına AFAD Eğitim Merkezi kurulacak
Rektör Hacımüftüoğlu, Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu’na katıldı
NÖHÜ iki alanda Türkiye’de ilk 10’a, dünyada ilk 500’e girdi
NÖHÜ öğretim üyesinin çevre sağlığına katkı sunacak projesine destek
Elazığ’da bir yılda 36 bin kişiye kurs verildi
Öğrencilere ders kitaplarını Başkan Durbay dağıttı