Gaziantep, BM Zirvesi’nde yeşil enerji projeleriyle öne çıkıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, New York’ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Geleceğin Zirvesi’ne katılarak şehrin yenilenebilir enerji projelerini dünya gündemine taşıdı. Şahin, Gaziantep’in iklim değişikliği ile müc...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, New York’ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Geleceğin Zirvesi’ne katılarak şehrin yenilenebilir enerji projelerini dünya gündemine taşıdı. Şahin, Gaziantep’in iklim değişikliği ile mücadelede yerel yönetimlerin gücüne dikkat çekerek, kentteki yeni hedefin 100 bin konutun enerji ihtiyacını güneş enerjisinden karşılamak olduğunu duyurdu.
Şahin, şehirlerin sürdürülebilir enerji yatırımlarında oynadığı rolün ulusal politikalar kadar önemli olduğunu belirtti. Bu kapsamda Gaziantep’in, yeşil enerji dönüşümünde büyük adımlar attığını vurguladı. Yapılan yatırımların yalnızca çevresel faydalar sağlamakla kalmayacağını, aynı zamanda şehrin enerji maliyetlerini de önemli ölçüde düşüreceğini ifade eden Şahin, Türkiye’nin yenilenebilir enerji yatırımlarında yakaladığı ivmenin altını çizdi.
Başkan Şahin, Gaziantep’in bu alanda dünya çapında fark oluşturan projelere imza attığını belirterek, "Şehrimizi, sürdürülebilir enerji alanında lider bir konuma getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.
Şahin, bu projelerin hem bölgesel hem de uluslararası alanda Gaziantep’in sürdürülebilirlikte öncü bir şehir olmasını sağlayacağına dikkat çekti.
Başkan Şahin, ayrıca yaptığı açıklamada Gaziantep’te yeni hedefi belirledi. İklim değişikliği ile mücadelede yerel yönetimlerin rolüne dikkat çeken Başkan Şahin, “İklim değişikliği ile mücadelede yerel yönetimlerin gücü, ulusal politikalar kadar önemli. Biz de bu bilinçle hareket ediyoruz ve yeşil enerji yatırımlarımızla enerji dönüşümüne liderlik etmeyi amaçlıyoruz. Gaziantep Büyükşehir olarak yaptığımız yatırımlar, dünya ölçeğinde fark oluşturuyor. 100 bin konutun enerji ihtiyacını güneşten karşılama hedefimize koşar adımlarla ilerliyoruz” ifadeleriyle yatırımlarda yeni hedefleri belirtti.
Şahin, açıklamalarında Türkiye’nin genel enerji dönüşümündeki yerine değinerek, “Türkiye, yenilenebilir enerji yatırımlarında önemli bir ivme yakaladı. Gaziantep olarak bu hareketin en ön safında yer alıyoruz. Bu projeler hem çevreyi koruyacak hem de şehrin enerji maliyetlerini ciddi şekilde düşürecek” diye konuştu.

Ekonomi Haberleri

Çankırı ve Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 226 bin 557 oldu
Kalkınma ajanslarından önemli çalışma: Karadeniz’in ekonomik potansiyeli masaya yatırıldı
2. elde güvenin adresi Otokoç 2. El’in Erzurum bayisi açıldı
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “Prime esas ücret tavanının yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz”
Kars’ta araç sayısı 50 bini geçti
Kırklareli’nde Ahilik Haftası kutlamaları
Palamut fiyatları 150 liraya yükseldi
Şahinbey’den çiftçilere tohumu ve gübre desteği
"Avrupalı yatırımcılar Türkiye’deki gayrimenkul projeleriyle buluşacak"
Bakan Işıkhan: “İŞKUR ve TOBB’un iş birliğiyle, işverenlerimizin talep ettiği yetkinliklere sahip bireylerin yetiştirilmesi için önemli bir adım atıyoruz”