Finans uzmanları Hong Kong’da bir araya geldi

Asya’nın 20 bölgesinden sürdürülebilir finans uzmanları Hong Kong’daki CASI etkinliğinde bir araya geldi.Sürdürülebilir Yatırım Kapasite Geliştirme İttifakı (CASI), 24-25 Haziran tarihleri arasında Hong Kong’da ikinci kişisel etki...

Asya’nın 20 bölgesinden sürdürülebilir finans uzmanları Hong Kong’daki CASI etkinliğinde bir araya geldi.

Sürdürülebilir Yatırım Kapasite Geliştirme İttifakı (CASI), 24-25 Haziran tarihleri arasında Hong Kong’da ikinci kişisel etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinlik, ’Asya’da Sürdürülebilirlik ve Refahın Güçlendirilmesi’ temasıyla düzenlendi. ’Bağlantı ve Geçiş için Yenilikçi Finansal Çözümler’ konulu etkinliğe 300’den fazla katılımcı katıldı.

CASI Başkanı ve Sürdürülebilirlik Finans Enstitüsü (IFS) Başkanı Ma Jun, sürdürülebilirlik hedefler için yıllık trilyonlarca dolar tutarında önemli bir finansman açığı olduğunu vurguladı. Sürdürülebilir finans piyasalarının geliştirilmesi ve bankalarca finanse edilebilir yeşil projelerin oluşturulması konusundaki kapasite eksikliğinin bu açığın temel nedenlerinden biri olduğunu belirtti.

HKMA İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Arthur Yuen, sürdürülebilir finansmana yönelik artan ilginin altını çizerek, karbon salımının azaltılması ve kalkınma için yenilikçi çözümlere duyulan ihtiyacı vurguladı.

Ekonomi Uzmanı Prof. Richard Wong, "CASI’nin etkinliğini, akademi ile eylem arasında köprü kurmak, öğrencilere sürdürülebilir finansın sorumluluğunu üstlenmeleri için ilham vermek ve bu kritik alandaki yetenek açığını gidermek için paha biçilmez bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

Ekonomi Haberleri

SPK, kripto varlıklara ilişkin sürecin detaylarını açıkladı
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Hükümetimizin enflasyon ile ilgili politikasını destekliyoruz, hedef tek haneli enflasyon”
Bakan Işıkhan: "Ankara, İstanbul, İzmir’de yürütülen ve 0-36 ay arasında çocuğu olan kadınların yararlanacağı projemize 16 bin 831 başvuru yapıldı"
Nükleer Santraller Zirvesi ASO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi
Tarımda ölçek ekonomisini tutturmak enflasyonu düşürebilir
Bolu Belediyesi’nden 45 milyon 300 bin liralık arsa satışı
Yılın ilk 6 ayında en çok kazandıran yatırım aracı yine ‘altın’ oldu
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “Tahkim ve Arabuluculuk Merkezlerimiz ile 11 bine yakın dosya mahkemeye gitmeden çözüldü”
Manisa’da toplu taşıma zamlandı
SOCAR Fiber ve EXA Infrastructure’dan stratejik iş birliği