FETÖ’nün sözde “Bölge Talebe Mesulü” yakalandı: 2 gözaltı

İstanbul’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin yürütülen soruşturmada, örgütün sözde İstanbul yapılanmasında “Bölge Talebe Mesulü” olarak faaliyette bulunduğu değerlendirilen M.C.S ile beraberindeki örgü...

İstanbul’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin yürütülen soruşturmada, örgütün sözde İstanbul yapılanmasında “Bölge Talebe Mesulü” olarak faaliyette bulunduğu değerlendirilen M.C.S ile beraberindeki örgüt üyesi Y.R.D.’nin yakalandığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlü ekipleri ile TEM birimlerince yapılan çalışmalar sonucunda, FETÖ’nün sözde İstanbul yapılanmasında “Bölge Talebe Mesulü” olarak faaliyette bulunan M.C.S. ile beraberindeki Y.R.D. adlı örgüt üyesi Şişli ve Kağıthane’de düzenlenen operasyonla yakalandı. Uzun süreden beri firari olan M.C.S.’nin örgütün güncel öğrenci yapılanmasına ait öğrenci evlerinde kaldığı, “ev abisi” olduğu, FETÖ’ye ait başka evlerden de sorumlu BTM (Bölge Talebe Mesulü) olarak faaliyet yürüttüğü değerlendirildi. M.C.S isimli şüphelinin sorumlu olduğu ve ikamet ettiği tespit edilen Şişli ve Kağıthane ilçelerinde 2 adrese yönelik operasyon gerçekleştirildi. İkametlerde yapılan aramada 2 cep telefonu , 2 dizüstü bilgisayar, bir tablet, 670 Amerikan doları, 100 euro, 117 bin 170 TL, marketlerde kullanılan 20 alışveriş kartı ile çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi.

Baskında FETÖ’nün Bölge Talebe Mesulü M.C.S. ve Y.R.D yakalanarak gözaltına alındı
Örgüt üyelerinin kullanımında bulunan telefonlar üzerinde yapılan incelemelerde, FETÖ’nün yeni haberleşme yöntemi olarak kullandığı SİGNAL Private isimli uygulamanın olduğu, uygulama içeriğinde bulunan yazışmalar incelendiğinde karşı şahsın örgüt üyesi olduğunu anlamak için geliştirdikleri şifreli mesajlaşmalarla konuşmaya başladıkları anlaşıldı. Zanlıların sonrasında örgütsel içerikli konuşmalar gerçekleştirdikleri değerlendirilirken, kriptolu mesajlaşmaların içeriklerinin mercek altına alındığı öğrenildi. Terörle Mücadele Şubesindeki sorgularının ardından 11 Ekim’de Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılan şüphelilerden Y.R.D.’nin, söz konusu adli makamlarca etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandığı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi. Örgütün Bölge Talebe Mesulü M.C.S.’nin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Asayiş Haberleri

Yunanistan’da liman işçileri İsrail’e mühimmat sevkiyatını engelledi
İsrail ordusu: "Ürdün’den ülkeye sızan 2 şüpheli öldürüldü"
Yokuşta bırakılan PTT kargo aracı geri kayarak 3 araca çarpıp evin bahçesine düştü
Bursa’da kürekli yumruklu kavga kamerada
Samsun’da 325 tarihi eser ele geçirildi: 1 gözaltı
Antalya’da 4 farklı adrese eş zamanlı silah operasyonu: 4 gözaltı
Seçil Erzan’ın tutukluluk halinin devamına hükmedildi
Van’da silahlı kavga: 3 kişi yaralandı
Mardin’de damdan düşen çocuğun koluna demir korkuluk saplandı
Mardin’de cephanelik ve uyuşturucu ele geçirildi