Fethiye’de Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele

Fethiye’de yapılan arazi kontrolleri ve tuzak sayımları neticesinde, narenciyenin en önemli zararlısı, ihracat sırasında engel teşkil eden ve yüksek verim kayıplarına neden olan ' Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele zamanının geldiği belirtil...

Fethiye’de yapılan arazi kontrolleri ve tuzak sayımları neticesinde, narenciyenin en önemli zararlısı, ihracat sırasında engel teşkil eden ve yüksek verim kayıplarına neden olan " Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele zamanının geldiği belirtildi.
Fethiye’de gerçekleştirilen arazi kontrolleri ve tuzak sayımları sonucunda, narenciye üretiminde en büyük zararı veren ve ihracat süreçlerini olumsuz etkileyen "Akdeniz Meyve Sineği" ile mücadele etmek için zamanı geldiği duyuruldu. Uzmanlar, bu zararlının yüksek verim kayıplarına sebep olmasının önüne geçmek adına üreticilerin harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.
Narenciye bahçelerinde görülen Akdeniz meyve sineğine karşı ruhsatlı bitki koruma ürünlerinin kullanılması öneriliyor. Üreticilerin, belirtilen bekleme sürelerine riayet ederek kısmi dal ilaçlaması uygulamaları gerektiği ifade edildi. Ayrıca, biyoteknik mücadele yöntemi olarak tuzakların kullanılması da etkin bir çözüm olarak öne çıkıyor.
Mücadele yöntemleri hakkında bilgi almak isteyen üreticilerin, tarım danışmanları ile iletişime geçmeleri öneriliyor.

Yaşam Haberleri

Altıeylül-Karaman projesi ile taşkın kontrol edilecek
Muş’ta afet risklerinin azaltılması için çalışmalar devam ediyor
Şırnak’ta Hilal Barajı’nda çok sayıda balık telef oldu
Doğa dostu emekli asker atık tahtalardan kuşlar için yuva yaptı
Karadeniz sahil yolundaki heyelan kameraya yansıdı
Karabük’te İl Afet Risk Azaltma Planı Toplantısı düzenlendi
Öğrencilere keyif dolu yolculuk
Denizli’nin afetlere hazırlığı masaya yatırıldı
Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan: "Fındıkta kahverengi kokarca tehdidi büyüyor"
Mevsime uygun bakım çalışmaları yapılıyor