Ersin Tatar’ın katılımıyla Kıbrıs Barış Harekatı Parkı’nın açılışı yapıldı

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümüne ithafen Keçiören’de Kıbrıs Barış Harekatı Parkı’nın açılışı KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümü sebebiyle Ankara’nın Keç...

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümüne ithafen Keçiören’de Kıbrıs Barış Harekatı Parkı’nın açılışı KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümü sebebiyle Ankara’nın Keçiören ilçesinde Kıbrıs Barış Harekatı Parkı açıldı. Parkın açılışına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ve Kıbrıs gazileri katıldı.
Etkinlikte konuşma yapan ve Kıbrıs Barış Harekatı’nın Türk halkı için çok önemli olduğunu söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Özarslan, "Bugün burada Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin 50’nci yılını kutluyoruz. Bu özel gün, şanlı tarihimize ışık tutan bir sembol olarak nesiller boyu yaşatılacaktır. Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi, bu büyük liderlerin iradesi ve kahraman Mehmetçiklerimizin kararlılığı sayesinde başarıya ulaşmıştır” diye konuştu.
Kıbrıs’a dönmeden önce Türkiye’de katıldığı son etkinlik olduğunu belirten KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ise, böyle bir parkın açılmasından çok memnun olduğunu ve Kıbrıs Barış Harekatı’nın Kıbrıslı Türkler için çok büyük bir yere sahip olduğunu vurguladı. Türkiye ile ilişkilerinin güçlenmesinin her iki ülke için de hayırlı olmasını temenni eden Tatar, böyle açılışların Türk gençlerinin Kıbrıs’ı daha iyi tanıması için önemli bir etken olduğunu kaydetti.

Siyaset Haberleri

İsrail Savunma Bakanı Gallant’ın ABD ziyareti ertelendi
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, rektörlerle bir araya geldi
İletişim Başkanı Altun: "Sosyal medya başta olmak üzere dijital mecralara ilişkin etkin hukuki düzenlemelere caydırıcı tedbirlere ihtiyacımız var”
Vali Önder Bakan: Amasya’mızın yarınlarını en doğru şekilde planlamalıyız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ile İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa’yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
Guterres: "Gerçekten yıkıcı sonuçları olacak topyekun bir savaşın eşiğindeyiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Berdimuhammedov ile görüştü
CHP Genel Başkanı Özel: "Bugünden yarına saldıracaklarına dair hiçbir şey yok”
Netanyahu, Nasrallah’ın halefi olarak görülen Safiyuddin’in öldürüldüğünü iddia etti
Rusya’da BDT Devlet Başkanları Konseyi toplantısı yapıldı