Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Irak Başbakan Yardımcısı Abdülgani ile görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Bağdat’ta Irak Başbakan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Sayın Hayan Abdülgani ile görüştü.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Bağdat’ta Irak Başbakan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Sayın Hayan Abdülgani ile görüştü.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Irak’a geldi. Bakan Bayraktar başkent Bağdat’ta Irak Başbakan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Hayan Abdülgani ile bir görüştü. Bayraktar görüşmeye ilişkin açıklamasında, "Görüşmemizde ülkelerimiz arasındaki mevcut projelerin yanı sıra liderlerimizin ortaya koyduğu ticaret hacmi hedefine ulaşabilmek için petrol ve doğal gaz sektörlerinde üretim, iletim ve ticaret alanlarındaki yüksek potansiyeli hayata geçirmek üzere iş birliği fırsatlarını değerlendirdik" dedi.

Bayraktar, Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin ile bir araya geldi
Bakan Alparslan Bayraktar, Bağdat temaslarına Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile görüşerek devam etti. Bayraktar Hüseyin ile görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bölgesel gelişmeleri, bunların kısa ve orta vadede ülkelerimize ve enerji sektörüne yansımalarını ele aldık. Kalkınma Yolu Projesi’nin bir enerji yolu olarak da değerlendirilmesinin ve bu çerçevede iş birliğimizin güçlendirilmesinin önemine dikkat çektik" ifadelerini kullandı.

Bakan Bayraktar, Irak Elektrik Bakanı Fazıl ile görüştü
Bakan Bayraktar sosyal medya hesabından, "Bağdat ziyaretimiz kapsamında Irak Elektrik Bakanı Ziyad Ali Fazıl ile bir görüşme gerçekleştirdik. Başta iki ülke arasındaki enterkonneksiyon kapasitesinin artırılması ve yenilenebilir enerji yatırımları olmak üzere iş birliği fırsatlarını ele aldık. Buna paralel olarak elektrik ticaretimizin artarak sürmesine ilişkin imkanları değerlendirdik" açıklaması yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Irak Başbakan Yardımcısı Abdülgani ile görüştüEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Irak Başbakan Yardımcısı Abdülgani ile görüştü

Siyaset Haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "2 saatlik görüşmede PKK’nın kendisini feshine odaklandık."
Başkan Çavuşoğlu’ndan hasta yakınları ve gençleri ilgilendiren iki müjde
İran, Trump’ın Hamaney’e yazdığı mektuba inceleme sonrası cevap verecek
Söke Belediyesi’nden Recep Yazıcıoğlu Parkı’nda yenileme
Ruanda, Belçika ile diplomatik bağlarını kopardı
DEM Parti İmralı Heyeti ile AK Parti görüşmesi sona erdi
Kremlin, Putin-Trump görüşmesini doğruladı
DEM Parti İmralı Heyeti ile AK Parti görüşmesi sona erdi. Görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.
Özdemir: "Türkiye, Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında artık küresel seviyede her gelişmeye yön verebilecek kudret ve güce sahip olduğunu ispat etmiştir"
Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili’ye 4.5 yıl daha hapis cezası