Efeler’de küçükbaş hayvanlara veba ve çiçek aşısı yapıldı

Aydın’ın Efeler ilçesi Yağcılar Mahallesi’nde Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından küçükbaş hayvanlara veba ve çiçek aşısı uygulandı.Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışma kapsamında, hayvan sağlığını k...

Aydın’ın Efeler ilçesi Yağcılar Mahallesi’nde Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından küçükbaş hayvanlara veba ve çiçek aşısı uygulandı.

Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışma kapsamında, hayvan sağlığını koruma ve hastalıkların yayılmasını engelleme amacıyla mahalledeki küçükbaş hayvanlar aşılanarak salgın hastalıklara karşı önlem alıyor. Yetkililer, veba ve çiçek gibi bulaşıcı hastalıkların hayvanlar arasında hızla yayılabileceğine dikkat çekerek, düzenli aşılamanın önemini vurguladı. Bölgedeki hayvancılık faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için bu tür uygulamaların devam edeceği bildirildi.

Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine yönelik bilgilendirme çalışmalarına da ağırlık veriyor. Aşılama süreci boyunca üreticilere hayvan sağlığı ve hijyen konularında bilgilendirmeler yapıldı. Aşıların düzenli yapılmasının hem hayvan sağlığına hem de yerel ekonomiye olumlu katkı sağlayacağını belirten yetkililer, tüm küçükbaş hayvan sahiplerinin aşı programlarına katılmalarını tavsiye etti.

Türkiye Haberleri

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Dünya, Filistin’deki işgale kör ve sağır"
Peygamber sevgisi anlatıldı, meydanlar doldu
Bozkır’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliği
Antalya’da Gaziler Günü gururla kutlandı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: “Atatürk Havalimanı terminalini ‘Terminal İstanbul’ projesiyle dünyanın en büyük teknoloji ve girişimcilik merkezi haline getiriyoruz”
Müge Anlı, 18 yıl önce kaybolan Hatice Musaoğlu’nu gündeme taşıdı
Maltepe’nin ‘huzur’u için bir araya geldiler
Gaziler Günü Aliağa’da törenle kutlandı
Bakırköy Adliyesi Kızılay ile işbirliği içerisinde kan bağışı kampanyasına destek verdi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: "Ülkemizi Türkiye Yüzyılında dijital teknolojilerde devler ligine taşıyacağız"