Dünyaya pazarlanan somonlar, denize kıyısı olmayan Sivas’ta olgunlaşıyor

Denize kıyısı olmayan Sivas’ta üretilen, istenilen olgunluğa ulaşan somon adayları yurt dışına pazarlanmak üzere Karadeniz’e yolcu edildi.Sivas’ta denize yaklaşık 300 kilometre mesafede bulunan İmranlı ilçesindeki İmranlı baraj gölünde...

Denize kıyısı olmayan Sivas’ta üretilen, istenilen olgunluğa ulaşan somon adayları yurt dışına pazarlanmak üzere Karadeniz’e yolcu edildi.
Sivas’ta denize yaklaşık 300 kilometre mesafede bulunan İmranlı ilçesindeki İmranlı baraj gölünde üretilen somon adayları, istenilen olgunluğa ulaştığı için özel tankerlere yüklenerek gelişimlerini tamamlamak üzere Karadeniz’e yolcu edildi.

Yıllık kapasite 950 tona ulaştı
İmranlı baraj gölünde 49 kafeste üretim yapan Ali Dursun Yıldızay, yıllık 950 ton üretim kapasitesine ulaştıklarını belirterek, “Burada alabalık üretimi yapıyoruz ve somon adaylarımızı Karadeniz’e gönderiyoruz. 49 kafesimiz ve yıllık 950 ton üretim kapasitemiz var. 400 ila 500 ton arasında üretim yapıyoruz. Karadeniz’e gönderdiğimiz adaylar oradaki kafeslerde beslenerek somon olgunluğuna ulaşıyor. Ayrıca İç piyasaya da alabalık gönderiyoruz. 500 ila 600 gram ağırlığa ulaşan balıkları gönderiyoruz, orada somona dönüşüyorlar ve Karadeniz somonu olarak iç piyasa ve yurt dışına ihraç ediliyorlar” dedi.

Rusya’ya gönderiliyor
Yıldızay, Karadeniz’de somon olgunluğuna ulaşan balıkların özellikle Rusya’ya gönderildiğini ifade edip, “Denizi olmayan bir yerde alabalık ve somon üretiyoruz. İç piyasaya ve ihracata balık veriyoruz, son derece memnunuz. Deniz olmayan bir Sivas’tan denize balık gönderiyoruz. Dünyanın her tarafına balık gidiyor buradan. Özellikle Rusya’ya gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

Dünyaya pazarlanan somonlar, denize kıyısı olmayan Sivas’ta olgunlaşıyorDünyaya pazarlanan somonlar, denize kıyısı olmayan Sivas’ta olgunlaşıyor

Ekonomi Haberleri

Artvin’de lezzet ödüllü Butko Zeytini’nin hasadı sürüyor
Hizan’da karakovan balının hasadı sürüyor
Zorunlu karşılıklarda değişiklik kararları Resmi Gazete’de
Merkez Bankası: Kısa vadeli Türk lirası mevduata uygulanan zorunlu karşılık oranı yüzde 15’ten yüzde 17’ye çıkarıldı
Merkez Bankası: Yabancı para mevduata uygulanan zorunlu karşılık oranı yüzde 5’ten yüzde 4’e düşürüldü
Balıkesir’de kuraklıktan büyüyemeyen zeytin yüz güldürmedi
Vali Sezer: “Edirne’yi hayvancılıkta hem Türkiye’yi besleyecek hem de Avrupa’ya ihracat yapacak üretim deposu haline getireceğiz”
Ordu’da üreticilere gebe düve dağıtımı gerçekleştirildi
Türk iş insanlarına Kamboçya’ya yatırım çağrısı
Romanyalı turistler Kemer’e davet edildi