Dr. Tamer Savaş, "İnsansız hava araçları gelecekte gündelik hayatta daha fazla yer edinecek"

Eskişehir Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Tamer Savaş, insansız hava araçlarının gelecekte gündelik hayatta daha fazla yer edineceğini ifade...

Eskişehir Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Tamer Savaş, insansız hava araçlarının gelecekte gündelik hayatta daha fazla yer edineceğini ifade ederek bu konuda mutlaka eğitim alınması gerektiğini belirtti.

Dr. Savaş, insansız hava araçlarının yangınla mücadelede, arama kurtarma faaliyetlerinde, kargo ile hava taksi denen insan taşımacılığında ve tarım alanında sıklıkla kullanıldığını belirtti. Zirai insansız hava araçlarıyla yapılan ilaçlamayla üretimin arttığını, maliyetlerin oldukça düştüğünü kaydeden Dr. Tamer Savaş, gelecekte bu araçların gündelik hayatta daha fazla yer edineceğini ifade etti. İnsansız hava araçlarını kullanmak için eğitim alınması gerektiğini söyleyen Savaş, "Bu sektörde çalışmak isteyen ya da kendi mesleğinde bu insansız hava araçlarını kullanmak isteyen kullanıcılarımız varsa muhakkak insansız hava aracı eğitimlerini almalarını tavsiye ediyoruz. İHA eğitimleri Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş uçuş eğitim organizasyonları tarafından verilmektedir. Üniversitemiz de bu yetkili uçuş eğitim organizasyonlarından bir tanesidir. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde İHA 0, İHA 1 ticari pilot sertifika eğitimlerini vermekteyiz. İHA 0 eğitimleri 16 saat, İHA 1 eğitimleri 32 saat teorik pratik ve simülasyon eğitimlerinden oluşmaktadır. Teori ve simülasyon eğitimlerini sınıf ortamında, pratik eğitimleri uçuş eğitim alanlarında gerçekleştirmekteyiz. Sınavları başarıyla geçen adaylarımız ticari İHA pilotu olmaktadır. Özellikle bu alanda kendilerini geliştirmek isteyen adaylarımıza muhakkak İHA eğitimlerini almalarını tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Teknoloji Haberleri

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi önemli bir başarıya imza attı
Başkan Sandıkçı: "CANİKFEST ile 60 binden fazla vatandaşımızı bilim, teknoloji, siber güvenlik ve yapay zeka etkinlikleriyle buluşturacağız"
Bilim merkezi, 20 ilden gelen eğitmen ve akademisyene ev sahipliği yapıyor
Çiftçilere zirai don uyarısı
Köyceğiz’de ‘yapay zeka’ konferansı düzenlendi
Ağrı’dan 4 proje, TÜBİTAK Bölge Finali’nde ödül aldı
Oltu’da Bilim Şenliği: Miniklerden büyük projeler
Teknolojiye yenik düşen hesap makinesi demirbaştan düşürüldü
Laboratuvara alınan HBX-HGM71 antimikrobiyal etkisiyle şaşırttı: 10,6 milyar bakteriyi 7 dakikada yok etti
ESOGÜ Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği üyesi oldu