Doç. Dr. Batık: “Psikolojik danışmanlık hizmetlerine olan ihtiyaç artıyor”

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun İl Temsilcisi Doç. Dr. Meryem Vural Batık, artan sosyal stres faktörleri, ekonomik belirsizlikler, doğal afetler ve pandeminin etkilerinin bireylerin psikolojik danışmanlık hizmetlerine ol...

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun İl Temsilcisi Doç. Dr. Meryem Vural Batık, artan sosyal stres faktörleri, ekonomik belirsizlikler, doğal afetler ve pandeminin etkilerinin bireylerin psikolojik danışmanlık hizmetlerine olan ihtiyacını önemli ölçüde arttırdığını söyledi.
Samsun’da, 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Gününü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun İl Temsilcisi Doç. Dr. Meryem Vural Batık tarafından düzenlenen açıklamada yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
Psikolojik danışma mesleğinin, 20’nci yüzyılın başlarında, psikolojinin bir bilim dalı olarak kabul edilmesiyle ortaya çıktığını söyleyen Doç. Dr. Meryem Vural Batık, ilk olarak savaş sonrası dönemde askerlerin yaşadığı ruhsal travmaları tedavi etmek amacıyla geliştirildiğini söyledi. Mesleğin, zaman içerisinde bireylerin duygusal ve zihinsel sağlıklarını korumaya yönelik bir alan olarak genişlediğine dikkat çeken Doç. Dr. Meryem Vural Batık, eğitim kurumları, sağlık hizmetleri, sosyal hizmetler ve insan kaynakları gibi birçok alanda psikolojik danışmanın rolünün giderek önem kazandığını ifade etti.

“Psikolojik danışmanlık hizmetlerine olan ihtiyaç artıyor”
Günümüzde psikolojik danışmanların bireylerin stres, anksiyete, depresyon gibi ruhsal zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olan profesyoneller olduğunu belirten Doç. Dr. Meryem Vural Batık, “Artan sosyal stres faktörleri, ekonomik belirsizlikler, doğal afetler ve pandeminin etkileri, bireylerin psikolojik danışmanlık hizmetlerine olan ihtiyacını önemli ölçüde artırmıştır. Gençler, aileler ve farklı yaş gruplarındaki bireyler, karşılaştıkları zorluklarla başa çıkabilmek için profesyonel destek arayışındadır. Psikolojik danışmanlar, bu süreçte bireylerin duygusal yüklerini hafifletmelerine ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmaktadır. Gelecekte psikolojik danışmanlık mesleğinin önemi daha da artacaktır. Teknolojik gelişmeler, çevrimiçi danışmanlık hizmetleri ve yenilikçi terapötik yöntemlerin yaygınlaşması, bireylerin daha erişilebilir ve etkili destek almasına imkan tanıyacaktır. Ayrıca, toplumsal değişimler ve kültürel çeşitliliğin artması, psikolojik danışmanların farklı geçmişlere sahip bireylerle etkili bir şekilde çalışabilme becerilerini geliştirmelerini gerektirecektir. Önleyici hizmetlerin ve toplumsal ruh sağlığı projelerinin artması, mesleğin geleceğinde önemli bir rol oynamaktadır” dedi.
Psikolojik danışmanların, bireylerin yaşam kalitelerini artırarak toplumsal refaha katkıda bulunduğunu söyleyen Doç. Dr. Meryem Vural Batık, bu yıl 5’ncisi gerçekleştirilen 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü’nü tebrik etti.

Sağlık Haberleri

Alzheimer hastaları ve yakınlarına sosyal yaşam desteği
Hastanın kalp zarından kalp kapakçığı yapıldı
Kalın bağırsağında tümör bulunan hasta Diyarbakır’da sağlığına kavuştu
GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi’nde dijital laboratuvar kuruldu
Nilüfer’de adımlar kalp sağlığı için atıldı
Bildirici’den Doğum Haftası açıklaması
Doç. Dr. Barış: "Covid-19 aşıları kalp krizlerini önlemekte"
Batı Karadeniz Bölgesi’nde bir ilk
Diyarbakır’da kırsal ilçelerde 500 gıda işletmesi denetlendi
Prof. Dr. Selim Badur: “Grip aşısı Kasım’da olunmalı”