Diyarbakır’da yeni akademik yılı güvenlik toplantısı

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu başkanlığında Dicle Üniversitesinde 2024-2025 akademik yılının huzur ve güven içinde geçmesi amacıyla güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, üniversite kampüsü ve öğrenci yurtlarında huzur, güven...

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu başkanlığında Dicle Üniversitesinde 2024-2025 akademik yılının huzur ve güven içinde geçmesi amacıyla güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, üniversite kampüsü ve öğrenci yurtlarında huzur, güvenlik ve asayişin sağlanması için alınacak tedbirler masaya yatırıldı.
Diyarbakır Valiliği Hevsel Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Dicle Üniversitesi ve bağlı kurumlarında öğrencilerin güvenliği, barınma ve ulaşım sorunları başta olmak üzere, üniversitedeki akademik faaliyetlerin güvenli bir ortamda sürdürülmesi için yapılacak çalışmalar detaylı bir şekilde ele alındı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere ve akademik kadroya hayırlı olması temennisinde bulundu.

"Ailelerin emanetine sahip çıkıyoruz"
Binlerce yıllık tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Diyarbakır’ın, öğrencilere eşsiz bir öğrenme ortamı sunduğunu dile getiren Vali Murat Zorluoğlu, “Diyarbakır’ın tarihi dokusu ve kültürel zenginliği, öğrencilerimiz için adeta bir açık hava müzesi gibidir. Bu eşsiz ortamda öğrenim gören gençlerimizin huzur ve güven içinde olmaları bizim öncelikli hedefimizdir. Bu nedenle, Dicle Üniversitesi kampüsü ve yurtlarında güvenliği artırmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Öğrencilerimiz, bize ailelerinin emanetidir. Onların güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim almalarını sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Toplantıya, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Suat Dönmez, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Eğitim Haberleri

Başkan Yalım; "Okullar ve öğrencilerimiz için göreve hazırız"
Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri ile kampüs canlandı
Türkçe’nin uluslararası geçerliğe sahip ilk sınavı 36 ülkede gerçekleştirildi
Alaca itfaiyesinden önce eğitim sonra tatbikat
ABB’den öğrencilere 3 konukeviyle barınma desteği
Nazilli’de öğrenciler çorba ile karşılanıyor
Şahinbey Belediyesi’nden 8. kitap fuarı
Nasreddin Hoca Kreşleri, bin 100 öğrenciye kapılarını açtı
Meslek lisesi öğretmenleri yeni iş modellerini öğrendi
Kastamonu Üniversitesi’nde proje yazma eğitimi gerçekleştirildi