Depremin merkezinde depreme dayanıklı yeni evler yükseliyor

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Minnetli Mahallesi’nde depremlerde ağır hasar evler bir taraftan yıkılırken, diğer taraftan yeni evler yapılıyor.Minnetli Mahallesi’nde 6 Şubat Kahramanmaraş ve 25 Temmuz Minnetli merkezli 5.5 büyüklüğünd...

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Minnetli Mahallesi’nde depremlerde ağır hasar evler bir taraftan yıkılırken, diğer taraftan yeni evler yapılıyor.
Minnetli Mahallesi’nde 6 Şubat Kahramanmaraş ve 25 Temmuz Minnetli merkezli 5.5 büyüklüğündeki depremlerde ağır hasarlı 44 ev için yıkım çalışması sürerken bir yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişkiliği Bakanlığı tarafından ihalesi tamamlanan yeni deprem evleri bölgede yükselmeye başladı. Minnetli Mahallesi’nde orta ve ağır hasarlı 44 evin yıkımları sürerken orta hasarlı evlerin yıkım kararı ardından mahalle sakinleri hasarlı evleri boşaltmayı sürdürüyor.
Mahalle sakinlerinden İrem İnce, "25 Temmuz depremi bizim için bir felaket gibiydi. Devletimiz hemen geldi her eksiğimiz giderildi. Evlerin denetimi yapıldı yıkım kararları çıktı. Hasarlı evler tespit edildi ve inşaatlar başladı. Bölgede sürekli depremler oluyor. Biz hala tedirginiz. Evimiz orta hasarlıydı. Bugün biz de taşınıyoruz haftaya da yıkımı olacak. Yeni evler de bölgemizde hızla yapılıyor" dedi.

Asayiş Haberleri

Mersin’de motosiklet sürücülerine 859 bin 290 TL ceza kesildi
Hızla kaldırıma dalan otomobil 15 yaşındaki çocuğu hayattan kopardı: Feci olay kamerada
İzmir’deki kazada can pazarı: 3 ölü, 2 yaralı
Çiftlik Bank davasında mütalaa
Tunceli’deki yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü
Polisle girdiği çatışmada ölen gencin babası: “Oğlumun devlete karşı suç işleyeceğini düşünmüyorum”
Evladı dağa kaçırılan anne: “Asker de polis de benim oğlumdur”
Yarı çıplak halde 6. kattan düştü, olay yerinde öldü
Azılı suçlu, 20 saat takip edilip yakalandı
Mardin’de patlayan trafo alevlere teslim oldu